Mihalkov: EU je starački dom

Ruski režiser Nikita Mihalkov rekao je da ga EU podsjeća na starački dom i da Srbija u njega ne bi trebalo da ide.

Svijet 17.10.2014 | 18:32
Mihalkov: EU je starački dom

"Nije moja stvar da savjetujem Srbe kojim putem će krenuti. Jedno je sigurno, iskustvo pokazuje da savez od 15 ili više staraca ne pruža garancije da će se dobiti jedan mladić. EU me pomalo podsjeća na tu situaciju - udobno, komforno, toplo, ali to je svejedno starački dom", rekao je Mihalkov za beogradski magazin "Nedeljnik".

On je kritičarima ruskog predsjednika Vladimira Putina i pripajanja Krima Rusiji poručio da se atmosfera promijenila za sve ove godine.

"Smatram da je entuzijazam sa kojim su Krimljani prihvatili mogućnost pripajanja Rusiji toliko iskren i srdačan da lično nemam nikakve sumnje da je to bila ispravna i pravedna odluka", rekao je Mihalkov.

Na pitanje šta zamjera Srbima, a šta srpskoj politici, Mihalkov je odgovorio da mu se čini da se srpski državni vrh "mora potruditi da ne predaje svoje ljude u šape evropskog pravosuđa".

Govoreći o kritikama zapadnih medija zbog podrške koju je glasno iskazivao Srbiji, posebno kada se radi o Kosovu i Metohiji, Mihalkov je rekao da "imaju različite zadatke".

"Ja govorim ono što mislim, a kritičari pišu ono što im diktira sredina", dodao je Mihalkov.

Mihalkov je naveo da je veza između Srbije i Krima zasnovana na tome što su u jednom trenutku Srbi prihvatili ogroman broj ruskih vojnika, koji su tu našli utočište - više od 3.000 ljudi.

"Srbi su prihvatili upravo najsiromašnije slojeve emigracije koji nisu imali ništa, osim časti i epoleta. Imućniji su odlazili u Francusku i u druge zemlje", rekao je Mihalkov, čiji je najnoviji film o belogardejcima "Sunčanica" nedavno premijerno prikazan u Beogradu.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MiraISa

17.10.2014 16:44

I nije tvoja stvar da savjetuješ Srbe...Ne vidim razlog da nas jedan režiser savjetuje. Uradićemo ono što mislimo da je za nas najbolje...pa ako treba i u taj "starački dom"...Haj razguli što bi rekli moji čaršijski prijatelji.

ODGOVORITE
Name

major

17.10.2014 17:48

Bravo brate, sve si rekao o EU, svaka ti je zlatna, ko u Njegoša, ne samo starački dom nego izjahana prostitutka, koja prodaje trulo tijelo za šatro poštenje, koje nikada nije ni imala. Kritičari tebe, tvojih ideja i filmova su mizerija, naručena rusomrzaca, pjegavih ostrvljana sa najviše anomalija ,genetskih u današnjem svijetu, ali zato dijele lekcije svima a ponajviše pravoslavnom svijetu. Srbi te vole i ne daj se , o ti je propusnica za raj. Hvala ti na svemu. A ova Mira što puno svira, neka u svojoj mizernoj čaršijici, rastjeruje, ima ih tamo mnogo za to.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

17.10.2014 18:24

smijesan zakljucak..prosjecna plata u njemackoj 1800 .otidzi 100 kilometara od moskve pa uporedi autoputeve skole bolnice sa starackim domom

ODGOVORITE
Name

Uvek

18.10.2014 02:50

Izvanredna konstantacija, starački dom je orginalni epitet za nalogodavce, večito traže nešto kao svaki oronuli starac, gube svest u poznim godinama to je normalno. EU praktično pokazuje kako je ne ineresuje siromaštvo u drugim zemljama, kao primer članice su Rumunija i Bugarska.

ODGOVORITE