Рама одлучио, долази у Београд

Албански премијер Еди Рама решио је да допутује у Србију како је планирано, упркос инциденту на утакмици репрезентација двеју земаља у Београду.

 

Србија 17.10.2014 | 15:19
Рама одлучио, долази у Београд

Раније је договорено да Рама дође у посету Београду у среду, 22. октобра."Рама је потврдио да је решио да отпутује у Београд. Став албанских власти о овој посети остаје исти, упркос разочарању изазваном инцидентима и реакцијом српских званичника. Одлучили смо да се та посета реализује", рекао је потпредседник албанске владе Нико Пелеши.

Претходно је Рама истакао да ће доћи у Београд, али да је разочаран због недавних инцидената."Та посета је у интересу наше две земље, али наравно на српској страни је да потврди да се обавезује и да је спремна да гарантује да ће се она добро одвијати", додао је Пелеши.Портпарол албанског министра спољних послова Гљеви Дервиши је рекао да је "Албанија одлучна да не падне у замку насиља које је обележило фудбалски меч, и остаје привржена раду за мир, сарадњу и дијалог међу земљама региона".

Утакмица Србија-Албанија прекинута је у уторак увече пошто је на терен ушла беспилотна летелица која је носила заставу "велике Албаније", а потом је дошло до туче и упада навијача на терен и оштрих политичких реакција и реакција медија.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

17.10.2014 15:58

Не треба их примати док се не извину за гузву коју су направили, ста се има разговарати са дивљацима, ако немо нико паметнији не треба Вуциц тросити вријеме на багру.

ОДГОВОРИТЕ