Rama odlučio, dolazi u Beograd

Albanski premijer Edi Rama rešio je da doputuje u Srbiju kako je planirano, uprkos incidentu na utakmici reprezentacija dveju zemalja u Beogradu.

 

Srbija 17.10.2014 | 15:19
Rama odlučio, dolazi u Beograd

Ranije je dogovoreno da Rama dođe u posetu Beogradu u sredu, 22. oktobra."Rama je potvrdio da je rešio da otputuje u Beograd. Stav albanskih vlasti o ovoj poseti ostaje isti, uprkos razočaranju izazvanom incidentima i reakcijom srpskih zvaničnika. Odlučili smo da se ta poseta realizuje", rekao je potpredsednik albanske vlade Niko Peleši.

Prethodno je Rama istakao da će doći u Beograd, ali da je razočaran zbog nedavnih incidenata."Ta poseta je u interesu naše dve zemlje, ali naravno na srpskoj strani je da potvrdi da se obavezuje i da je spremna da garantuje da će se ona dobro odvijati", dodao je Peleši.Portparol albanskog ministra spoljnih poslova Gljevi Derviši je rekao da je "Albanija odlučna da ne padne u zamku nasilja koje je obeležilo fudbalski meč, i ostaje privržena radu za mir, saradnju i dijalog među zemljama regiona".

Utakmica Srbija-Albanija prekinuta je u utorak uveče pošto je na teren ušla bespilotna letelica koja je nosila zastavu "velike Albanije", a potom je došlo do tuče i upada navijača na teren i oštrih političkih reakcija i reakcija medija.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

17.10.2014 15:58

Ne treba ih primati dok se ne izvinu za guzvu koju su napravili, sta se ima razgovarati sa divljacima, ako nemo niko pametniji ne treba Vucic trositi vrijeme na bagru.

ODGOVORITE