Мјере забране Ибрахиму Демировићу

Суд БиХ одредио је Ибрахиму Демировићу, осумњиченом за ратни злочин над хрватским цивилима у мјесту Потоци код Мостара, мјеру забране састајања са одређеним лицима.

Свијет 17.10.2014 | 14:41
Мјере забране Ибрахиму Демировићу

Овим рјешењем, Суд је одбио захтјев Тужилаштва БиХ за одређивање притвора, саопштено је из Суда БиХ.Изречена мјера забране може трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости биће вршена свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрши изречену мјеру забране, може му бити одређена мјера притвора.Демировића су, по налогу Тужилаштва БиХ, 15. октобра на подручју Мостара ухапсили припадници Агенције за истрагу и заштиту БиХ /Сипа/.Он је под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да је, као командант 47. Брдске бригаде такозване Армије БиХ, на подручју мјеста Потоци поступао противно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица за вријеме рата.

Осумњичен је да је од јула до новембра 1993. године долазио у школу у Потоцима, гдје се налазио већи број незаконито затворених хрватских цивила, међу којима је било жена, дјеце и стараца, које је злостављао.

Демировићу се на терет ставља да је из тог објекта у више наврата одводио оштећену "Б", коју је силовао уз пријетње да ће, у случају опирања, пустити да је силује већи број војника.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

18.10.2014 04:20

Још само да почну хапсити за злочине над српским цивилима па ћемо вјеровати у Суд и Тужиластво БиХ!!

ОДГОВОРИТЕ