Кацин кандидат за БиХ

Словеначка влада предлаже Бриселу да бившег известиоца ЕП за Србију именује за новог шефа делегације ЕУ у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 17.10.2014 | 13:51
Кацин кандидат за БиХ

Влада Словеније,  предложиће Бриселу да нови шеф делегације Европске уније у БиХ буде Јелко Кацин. У свом последњем извештају о напретку БиХ који је објављен пре недељу дана, Европска комисија, да подсетимо, није имала нимало лепе речи за ову државу. Негативну оцену добили су политички лидери које је ЕК окривила за застој у европским интеграцијама.  

„Напредак у политичким и економским питањима и приближавању европским стандардима веома је ограничен”, истиче се у закључцима извештаја објављеним у Бриселу и додаје да „политички лидери дугују грађанима Босне и Херцеговине да јасно усмере земљу”.Словеначки кандидат је у српској јавности остао упамћен по често отвореном непријатељском ставу према Србији и мешању у унутрашње ствари Београда у време док је био известилац Европског парламента за Србију, од 2006. до 2014. године. Посебан револт изазвала је његова изјава да ће „Србија лакше у ЕУ без Косова”.

Он је све време тврдио и да је статусно неутралан однос ЕУ према питању Косова „привремено, компромисно решење”.Српским парламентарцима се у представничком дому уместо са „Добар дан” обратио са „Мирдита”. Мешао се и у питање Војводине често истичући да се Србија мора регионализовати и децентрализовати и хитно мењати Устав.

Често је знао и да поручи да „Руска Федерација не постоји више ни као политичка, а камоли економска или демократска алтернатива Европској унији”.Ништа благонаклонији није био ни према Републици Српској коју је називао „парадржавом Слободана Милошевића”.

Она је, према његовој оцени, уз Републику Српску Крајину требало да буде остварење идеје „сви Срби у једној држави, односно сви Срби у некој већој Србији”. 

Извор: Политика

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

маните нас се зловенци

17.10.2014 18:45

Неће западњаци да имају више посла с будалама које су опет гласале за ове ниткове. А словеначки тајкуни имају интерес да још понешто гепе што се овдје још гепити може. Увезани су они с дудуком.

ОДГОВОРИТЕ