Ослобођен оптужби за ратне злочине

Врховни суд Федерације БиХ /ФБиХ/ ослободио је Хајрудина Трлета оптужби за ратни злочин почињен над заробљеним српским војником на подручју Калесије.

Босна и Херцеговина 17.10.2014 | 13:16
Ослобођен оптужби за ратне злочине

Након обновљеног поступка, Вијеће је закључило да нема доказа да је Трле 21. априла 1993. године убио заробљеног припадника Војске Републике Српске /ВРС/ Драгу Стевановића на Бањ Брду, на Мајевици."Суд је прихватио исказе тадашњих ратних заробљеника да је Стевановић био жив када су заробљени, а да је накнадно један од припадника Армије БиХ пуцао у њега и лишио га живота.

Међутим, Вијеће није могло доћи до закључка изван разумне сумње да је особа која је пуцала био оптужени Трле", образложила је предсједавајућа Вијећа Ниџара Злотрг.

Трле је у то вријеме био припадник Тузланске бригаде такизване Армије БиХ, преноси Бирн.Ова пресуда Врховног суда ФБиХ је коначна.Поступак против Трлета до сада је два пута обнављан пред Кантоналним судом у Тузли, који га је оба пута ослободио кривице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дејанпд

17.10.2014 13:02

Зар је неко могао и помислити у друкцију пресуду? Кантонални суд у Тузли да осуди муслимана због убиства србина, па дајте, зна се да су срби кривци вец и само по тој цињеници да припадају тој етницкој групи, а муслимани, они су зртве и бесмислено је тросити новце на судске поступке, те јадне муслимане доводити у ситуацију да уопсте долазе на роциста и излазу се бесмисленим тросковима. Ако је србин, онда нема потребе ни за судјењем, један исказ неког свједока, не мора бити ни из мјеста гдје се наводни слуцај десио, довољно је и вец се у предпретресном роцисту мозе донијети и пресуда, а ако је муслиман, онда је бесмислено и покретати поступак, оптузницу одмах у канту за смеце, то је огледало права и правде у БИХ, али, назалост и у Хагу, тзв Медјународном суду за ратне злоцине, а инаце једној од Агенција САД-а, Ватикана, те Албанских мафијаса, који је заједницки финансирају... Нецу висе никад о праву на просторима БИХ, од економије, политике, ратних злоцина, саобрацајних убистава, корупције...не постоји никакво право, осим права јацег, а то сигурно није смисао права.

ОДГОВОРИТЕ