Стојке на три корака од Беаре!

Голман репрезентације Србије већ је прескочио Милутина Шошкића, а сва је прилика да ће до краја квалификација за Европско првенство надмашити и рекорд легендарног голмана Црвене звезде.

Фудбал 17.10.2014 | 17:45
Стојке на три корака од Беаре!

Волели га или не – ово друго вероватно ако сте загрижени навијач Црвене звезде - морате да му признате да је већ годинама најбољи голман Србије. А ускоро би то могло да буде и озваничено, пошто Владимиру Стојковићу још само три степеника недостају да изједначи рекорд Владимира Беаре.

Стојковић је, наиме, одавно надмашио учинак Милутина Шошкића од 50 утакмица за национални тим. Чувар мреже Макабија из Хаифе тренутно је на коти 56, док је рекордер Беара тек нешто испред са 59 мечева у дресу са грбом репрезентације.

Јасно је, дакле, да ће Стојковић ускоро златним словима уписати своје име у историју српског фудбала. Уосталом, учинио би то још раније да због гнева навијача Црвене звезде изазваног његовим преласком у Партизан више од годину дана није провео на маргтинама националног тима.

У међувремену се вратио и показао да је заиста без премца на српском тлу – против Јерменије нас је одбрањеним пеналом спасао вероватног пораза и сигурно убедио новог селектора Дика Адвоката да је прави избор за место међу стативама.

На крају крајева, био је "број 1" и док се Орлове водили Хавијер Клементе, Радомир Антић, Синиша Михајловића (Максимир и Жељка Бркића никада нећемо разумети), те вршиоци селекторске дужности Радован Ћурчић и Љубинко Друловић...

Од када Србија игра као самостална држава 2006. године на голу се изређало 13 голмана. Сви заједно боје националног тима бранили су 36 пута – сам Стојковић чак на 55 утакмица.

Волели га или не - податак за поштовање. Српска јединица припада Владимиру Стојковићу.

Коментари / 0

Оставите коментар