Stojke na tri koraka od Beare!

Golman reprezentacije Srbije već je preskočio Milutina Šoškića, a sva je prilika da će do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nadmašiti i rekord legendarnog golmana Crvene zvezde.

Fudbal 17.10.2014 | 17:45
Stojke na tri koraka od Beare!

Voleli ga ili ne – ovo drugo verovatno ako ste zagriženi navijač Crvene zvezde - morate da mu priznate da je već godinama najbolji golman Srbije. A uskoro bi to moglo da bude i ozvaničeno, pošto Vladimiru Stojkoviću još samo tri stepenika nedostaju da izjednači rekord Vladimira Beare.

Stojković je, naime, odavno nadmašio učinak Milutina Šoškića od 50 utakmica za nacionalni tim. Čuvar mreže Makabija iz Haife trenutno je na koti 56, dok je rekorder Beara tek nešto ispred sa 59 mečeva u dresu sa grbom reprezentacije.

Jasno je, dakle, da će Stojković uskoro zlatnim slovima upisati svoje ime u istoriju srpskog fudbala. Uostalom, učinio bi to još ranije da zbog gneva navijača Crvene zvezde izazvanog njegovim prelaskom u Partizan više od godinu dana nije proveo na margtinama nacionalnog tima.

U međuvremenu se vratio i pokazao da je zaista bez premca na srpskom tlu – protiv Jermenije nas je odbranjenim penalom spasao verovatnog poraza i sigurno ubedio novog selektora Dika Advokata da je pravi izbor za mesto među stativama.

Na kraju krajeva, bio je "broj 1" i dok se Orlove vodili Havijer Klemente, Radomir Antić, Siniša Mihajlovića (Maksimir i Željka Brkića nikada nećemo razumeti), te vršioci selektorske dužnosti Radovan Ćurčić i Ljubinko Drulović...

Od kada Srbija igra kao samostalna država 2006. godine na golu se izređalo 13 golmana. Svi zajedno boje nacionalnog tima branili su 36 puta – sam Stojković čak na 55 utakmica.

Voleli ga ili ne - podatak za poštovanje. Srpska jedinica pripada Vladimiru Stojkoviću.

Komentari / 0

Ostavite komentar