Шта ће бити са Клопом и Борусијом?!

„Одавде можемо само напред, али ако будемо успешни, нико се за десет година неће сећати садашњих проблема“, каже тренер Дортмунда.

Фудбал 17.10.2014 | 14:30
Шта ће бити са Клопом и Борусијом?!

Тренер Борусије Дортмунд Јирген Клоп одбацио је оптужбе да се променио и „изгубио оштрицу и борбеност“, иако је његова екипа забележила веома лоше резултате на старту Бундеслиге.

Милионери су изгубила четири меча у првих седам кола и тренутно заузимају 13. место на табели са десет бодова мање од водећег Бајерна.
„Нисам изгубио жар и веру. А и да је тако, постојало би једноставно решење. Ово је фаза у коју дође сваки тренер, а решава се напорним радом. Имамо јединство у екипи и изаћи ћемо још јачи“, рекао је Клоп.

Он је у досадашњем току сезоне имао и доста проблема са повредама играча, пошто не може да рачуна на Илкаја Гундогана, Марка Ројса, Нурија Сахина, Јакуба Блашчиковског и Хенрика Мхитаријана.
„Одавде можемо само напред. Наравно, чека нас тежак посао, али ако будемо успешни, нико се за десет година неће сећати садашњих проблема", додао је Клоп. „ Чак може да се све заврши позитивно по нас. Може да се деси да се за десет година питамо: „знате ли се како смо почели у јесен 2014?“. Имали смо само осморицу здравих играча на тренингу и морали смо да прикљућујемо тројицу клинаца из омладинског погона. А ко зна где можемо да завршимо у мају наредне године“.

Подсетимо, Клоп је са Борусијом освојио две шампионске титуле у Бундеслиги, 2011. и 2012. године.

Коментари / 0

Оставите коментар