Šta će biti sa Klopom i Borusijom?!

„Odavde možemo samo napred, ali ako budemo uspešni, niko se za deset godina neće sećati sadašnjih problema“, kaže trener Dortmunda.

Fudbal 17.10.2014 | 14:30
Šta će biti sa Klopom i Borusijom?!

Trener Borusije Dortmund Jirgen Klop odbacio je optužbe da se promenio i „izgubio oštricu i borbenost“, iako je njegova ekipa zabeležila veoma loše rezultate na startu Bundeslige.

Milioneri su izgubila četiri meča u prvih sedam kola i trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli sa deset bodova manje od vodećeg Bajerna.
„Nisam izgubio žar i veru. A i da je tako, postojalo bi jednostavno rešenje. Ovo je faza u koju dođe svaki trener, a rešava se napornim radom. Imamo jedinstvo u ekipi i izaći ćemo još jači“, rekao je Klop.

On je u dosadašnjem toku sezone imao i dosta problema sa povredama igrača, pošto ne može da računa na Ilkaja Gundogana, Marka Rojsa, Nurija Sahina, Jakuba Blaščikovskog i Henrika Mhitarijana.
„Odavde možemo samo napred. Naravno, čeka nas težak posao, ali ako budemo uspešni, niko se za deset godina neće sećati sadašnjih problema", dodao je Klop. „ Čak može da se sve završi pozitivno po nas. Može da se desi da se za deset godina pitamo: „znate li se kako smo počeli u jesen 2014?“. Imali smo samo osmoricu zdravih igrača na treningu i morali smo da prikljućujemo trojicu klinaca iz omladinskog pogona. A ko zna gde možemo da završimo u maju naredne godine“.

Podsetimo, Klop je sa Borusijom osvojio dve šampionske titule u Bundesligi, 2011. i 2012. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar