Људи, умреће неко у Катару!

„Нажалост, али тек онда ће се нешто променити“, сматра голман Марк Шварцер, жестоки противник фудбала на Блиском истоку у летњем годишњем добу.

Фудбал 17.10.2014 | 14:15
Људи, умреће неко у Катару!

С једне стране интерес ФИФА, а са друге брига за здравље играче. Док челници Светске фудбалске федерације уверавају да ће се Мундијал 2022. године одржати у Катару, све је већи број поклоника фудбала, руководилаца, тренера и играча који сматрају да би Првенство света требало изместити из те азијске државе. Или га макар „преселити“ у децембар или јануар, с обзиром на огромне врућине на Блиском истоку.

Последњи који се јавио и указао на проблем је Марк Шварцер, пензионисани голман репрезентације Аустралије који има искуство играња на поменутом поднебљу, због чега је изнео крајње песимистичке претпоставке.
„У квалификацијама за претходни Мундијал гостовао сам у Катару у јуну, било је претопло. Једном приликом сам у исто доба године играо и у Оману, температура је достигне 43 степена Целзијуса. Нешто мора да се деси да се утакмице на том подручју у поменуто доба године не би играле. То ће се догодити тек онда кад два, три човека умру од врућине! Нажалост, али тако је. То је можда и једини начин да се нешто учини по том питању“, рекао је Шварцер.

Он се летос, по окончању Мундијала у Бразилу повукао из дреса репрезентације, али није завршио каријеру, с обзиром да је и даље трећи голман Челсија. Као човек нагомиланог искуства решио је да дигне глас против домаћинства Катара.
„Невероватно је да се у то доба године организује Мундијал. Није ми јасно зашто се о томе уопште полемише. Чланови Извршног комитета ФИФА су били на лицу места и проценили да није безбедно, а и даље су при ставу да би Катар требало да буде домаћин. Невероватно“, рекао је Шварцер.

Коментари / 0

Оставите коментар