Ljudi, umreće neko u Kataru!

„Nažalost, ali tek onda će se nešto promeniti“, smatra golman Mark Švarcer, žestoki protivnik fudbala na Bliskom istoku u letnjem godišnjem dobu.

Fudbal 17.10.2014 | 14:15
Ljudi, umreće neko u Kataru!

S jedne strane interes FIFA, a sa druge briga za zdravlje igrače. Dok čelnici Svetske fudbalske federacije uveravaju da će se Mundijal 2022. godine održati u Kataru, sve je veći broj poklonika fudbala, rukovodilaca, trenera i igrača koji smatraju da bi Prvenstvo sveta trebalo izmestiti iz te azijske države. Ili ga makar „preseliti“ u decembar ili januar, s obzirom na ogromne vrućine na Bliskom istoku.

Poslednji koji se javio i ukazao na problem je Mark Švarcer, penzionisani golman reprezentacije Australije koji ima iskustvo igranja na pomenutom podneblju, zbog čega je izneo krajnje pesimističke pretpostavke.
„U kvalifikacijama za prethodni Mundijal gostovao sam u Kataru u junu, bilo je pretoplo. Jednom prilikom sam u isto doba godine igrao i u Omanu, temperatura je dostigne 43 stepena Celzijusa. Nešto mora da se desi da se utakmice na tom području u pomenuto doba godine ne bi igrale. To će se dogoditi tek onda kad dva, tri čoveka umru od vrućine! Nažalost, ali tako je. To je možda i jedini način da se nešto učini po tom pitanju“, rekao je Švarcer.

On se letos, po okončanju Mundijala u Brazilu povukao iz dresa reprezentacije, ali nije završio karijeru, s obzirom da je i dalje treći golman Čelsija. Kao čovek nagomilanog iskustva rešio je da digne glas protiv domaćinstva Katara.
„Neverovatno je da se u to doba godine organizuje Mundijal. Nije mi jasno zašto se o tome uopšte polemiše. Članovi Izvršnog komiteta FIFA su bili na licu mesta i procenili da nije bezbedno, a i dalje su pri stavu da bi Katar trebalo da bude domaćin. Neverovatno“, rekao je Švarcer.

Komentari / 0

Ostavite komentar