Потписани споразуми о сарадњи

Званичници Руске Федерације и Србије потписали су данас у Београду седам споразума, меморандума и протокола из области војнотехничке сарадње, заштите тајних података, реадмисије, царине, енергетске ефикасности и железничког саобраћаја.

Србија 16.10.2014 | 16:42
Потписани споразуми о сарадњи

Послије званичних сусрета руског предсједника Владимира Путина са највишим државним званичницима Србије, министар одбране Србије Братислав Гашић и директор руске Федералне службе за војнотехничку сарадњу Александар Фомин потписали су међувладин Споразум о војнотехничкој сарадњи.

Споразум руске и Владе Србије о узајамној заштити тајних података потписали су директор Канцеларије Савјета за националну безбједност Србије и заштиту тајних података Горан Матић и шеф Федералне службе
безбједности Руске Федерације Сергеј Беседа.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и директор Федералне миграционе службе Константин Ромодановски потписали Споразум о реадмисији.

Протокол о размјени података о царинској вриједности робе која се креће између Србије и Руске Федерације потписали су директор Управе царина Србије Милош Томић и руководилац руске Федералне царинске службе Андреј Бељанинов.

Меморандум о разумијевању у области енергетске ефикасности, уштеде енергије и обновљивих извора енергије потписали су министар рударства и енергетике Србије Александар Антић и генерални директор Федералне државне буџетске установе Руске енергетске агенције при руском Министарству енергетике Анатолиј Тихонов.

Уговор о реконструкцији три дионице трансевропског жељезничког коридора 10 потписали су директор Дирекције за инфраструктуру "Железница Србије" Горан Максић и генерални директор руске компаније "РЖД Интернешенел" Сергеј Павлов.

Павлов је потписао и уговор о испоруци 27 дизел моторних возила за приградски саобраћај са директором Дирекције за организацију превоза Железница Србије Његосавом Теофиловићем.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

16.10.2014 16:23

Имам осјећај да и сада Руси неће некоме ваљати. Баш бих волио да сад напишу свој паметни коментар.

ОДГОВОРИТЕ