Potpisani sporazumi o saradnji

Zvaničnici Ruske Federacije i Srbije potpisali su danas u Beogradu sedam sporazuma, memoranduma i protokola iz oblasti vojnotehničke saradnje, zaštite tajnih podataka, readmisije, carine, energetske efikasnosti i železničkog saobraćaja.

Srbija 16.10.2014 | 16:42
Potpisani sporazumi o saradnji

Poslije zvaničnih susreta ruskog predsjednika Vladimira Putina sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije, ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i direktor ruske Federalne službe za vojnotehničku saradnju Aleksandar Fomin potpisali su međuvladin Sporazum o vojnotehničkoj saradnji.

Sporazum ruske i Vlade Srbije o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka potpisali su direktor Kancelarije Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije i zaštitu tajnih podataka Goran Matić i šef Federalne službe
bezbjednosti Ruske Federacije Sergej Beseda.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor Federalne migracione službe Konstantin Romodanovski potpisali Sporazum o readmisiji.

Protokol o razmjeni podataka o carinskoj vrijednosti robe koja se kreće između Srbije i Ruske Federacije potpisali su direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić i rukovodilac ruske Federalne carinske službe Andrej Beljaninov.

Memorandum o razumijevanju u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i obnovljivih izvora energije potpisali su ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i generalni direktor Federalne državne budžetske ustanove Ruske energetske agencije pri ruskom Ministarstvu energetike Anatolij Tihonov.

Ugovor o rekonstrukciji tri dionice transevropskog željezničkog koridora 10 potpisali su direktor Direkcije za infrastrukturu "Železnica Srbije" Goran Maksić i generalni direktor ruske kompanije "RŽD Internešenel" Sergej Pavlov.

Pavlov je potpisao i ugovor o isporuci 27 dizel motornih vozila za prigradski saobraćaj sa direktorom Direkcije za organizaciju prevoza Železnica Srbije Njegosavom Teofilovićem.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

16.10.2014 16:23

Imam osjećaj da i sada Rusi neće nekome valjati. Baš bih volio da sad napišu svoj pametni komentar.

ODGOVORITE