Хоће рат са Србијом!

Застава велике Албаније унета у Србију недељу дана раније. Беспилотну летелицу лансирао мушкарац за којим се трага. Њено навођење из ложе наставио брат албанског премијера Олси Рама, за кога се сумња да је главни финансијер акције.

Фудбал 16.10.2014 | 18:25
Хоће рат са Србијом!

Паклени план да се изазове хаос на утакмици која се играла у Београду био је организован и добро осмишљен, припреман недељама и изведен за само десетак минута, а иза њега стојиалбанска тајна служба (СХИСХ), открива Курир.Главни финансијер целе акције управо је рођени брат премијера Едија Раме, Олси Рама, који је у ложи мобилним телефоном наводио летелицу.
- У припремама и изазивању инцидента учествовао је већи број људи, али све је изведено у организацији тајне службе - открива наш извор из истраге.

Те вечери њихова тајна акција је кренула кад је засад непознат мушкарац сачекао да утакмица почне и тада се, уз помоћ конопца чији су делови јуче пронађени и послати на форензичку анализу, попео на куполу Цркве Светог архангела Гаврила у Хумској улици.

Док је „први пилот“ бежао од полиције, команду над дроном већ је преузео рођени брат премијера Албаније Олси Рама, и то из ложе стадиона.

Амбасадор урлао

- Дошло је до комешања на терену и утакмица је прекинута. Чланови албанске делегације кренули су ка излазу, али пошто им обезбеђење није дозволило да тек тако оду, амбасадор Албаније почео је гласно да негодује, уз повике: „Знате ли ви ко је то!“.

Неумољивим полицајцима Рама је показао свој амерички пасош. Интересантно је да је у Србију ушао са албанском путном исправом.

У међувремену, док се још решавала ситуација у ложи албанске делегације, са терена су нестали и дрон и застава велике Албаније, који су кључни докази.

Делегат крио заставу

- Фудбалери Албаније закључали су се у свлачионицу и пуна два сата одбијали да изађу. После дуготрајног убеђивања отворили су врата и припадници полиције детаљно су их претресли. Застава је пронађена код једног члана делегације - додаје он.

1. Овде је све почело

Дан уочи сусрета на стадиону Партизана навијачи Албаније попели су се на куполу Цркве Светог архангела Гаврила, која се налази у Хумској улици, и тамо поставили држаче за дрон. 

2. Привидно смиривање

Енглески судија Мартин Еткинсон прекинуо је меч док је дрон са спорном заставом летео над стадионом. Кад је летелица била довољно ниско, српски репрезентативац Стефан Митровић успео је да дохвати транспарент у намери да га преда четвртом судији, како би утакмица несметано могла да буде настављена.

3. Албанци праве хаос

Репрезентативци Албаније Таулант Џака и Анди Лила с леђа притрчавају Стефану Митровићу и грубо му отимају заставу из руку, због чега долази до велике гужве на терену и гурања играча обе екипе. Двојац албанских репрезентативаца је свој бесмислени гест покушао да оправда још бесмисленијом изјавом да су „бранили заставу своје земље“.

4. Навијачи утрчавају на терен

Тек у четвртој тачки овог инцидента долази до првог озбиљног пропуста Фудбалског савеза Србије, а то је улазак навијача на терен. Изиритирани провокативном заставом, а затим и понашањем албанских играча, присталице „орлова“ излећу на траву и нападају гостујуће играче. Неки користе столице, а неки их само ударају рукама и ногама.

5. Гости беже у тунел

Кад су видели да на терену постаје опасно за њих, играчи селекције Албаније су кренули да беже у свлачионицу, али тада су поново нападнути. Осим навијача, тукло их је и обезбеђење које је било распоређено по атлетској стази, али ниједан гостујући фудбалер није задобио тешке повреде од удараца бесних навијача.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

домаци странац

16.10.2014 17:06

Требали смо их искулирати или све заједно у конзерви куци вратити. Ово сто се десило је најгора опција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмммм

16.10.2014 17:43

Све се питам,има ли ово икакве везе са доласком господина Путина у Србију.

ОДГОВОРИТЕ