Hoće rat sa Srbijom!

Zastava velike Albanije uneta u Srbiju nedelju dana ranije. Bespilotnu letelicu lansirao muškarac za kojim se traga. Njeno navođenje iz lože nastavio brat albanskog premijera Olsi Rama, za koga se sumnja da je glavni finansijer akcije.

Fudbal 16.10.2014 | 18:25
Hoće rat sa Srbijom!

Pakleni plan da se izazove haos na utakmici koja se igrala u Beogradu bio je organizovan i dobro osmišljen, pripreman nedeljama i izveden za samo desetak minuta, a iza njega stojialbanska tajna služba (SHISH), otkriva Kurir.Glavni finansijer cele akcije upravo je rođeni brat premijera Edija Rame, Olsi Rama, koji je u loži mobilnim telefonom navodio letelicu.
- U pripremama i izazivanju incidenta učestvovao je veći broj ljudi, ali sve je izvedeno u organizaciji tajne službe - otkriva naš izvor iz istrage.

Te večeri njihova tajna akcija je krenula kad je zasad nepoznat muškarac sačekao da utakmica počne i tada se, uz pomoć konopca čiji su delovi juče pronađeni i poslati na forenzičku analizu, popeo na kupolu Crkve Svetog arhangela Gavrila u Humskoj ulici.

Dok je „prvi pilot“ bežao od policije, komandu nad dronom već je preuzeo rođeni brat premijera Albanije Olsi Rama, i to iz lože stadiona.

Ambasador urlao

- Došlo je do komešanja na terenu i utakmica je prekinuta. Članovi albanske delegacije krenuli su ka izlazu, ali pošto im obezbeđenje nije dozvolilo da tek tako odu, ambasador Albanije počeo je glasno da negoduje, uz povike: „Znate li vi ko je to!“.

Neumoljivim policajcima Rama je pokazao svoj američki pasoš. Interesantno je da je u Srbiju ušao sa albanskom putnom ispravom.

U međuvremenu, dok se još rešavala situacija u loži albanske delegacije, sa terena su nestali i dron i zastava velike Albanije, koji su ključni dokazi.

Delegat krio zastavu

- Fudbaleri Albanije zaključali su se u svlačionicu i puna dva sata odbijali da izađu. Posle dugotrajnog ubeđivanja otvorili su vrata i pripadnici policije detaljno su ih pretresli. Zastava je pronađena kod jednog člana delegacije - dodaje on.

1. Ovde je sve počelo

Dan uoči susreta na stadionu Partizana navijači Albanije popeli su se na kupolu Crkve Svetog arhangela Gavrila, koja se nalazi u Humskoj ulici, i tamo postavili držače za dron. 

2. Prividno smirivanje

Engleski sudija Martin Etkinson prekinuo je meč dok je dron sa spornom zastavom leteo nad stadionom. Kad je letelica bila dovoljno nisko, srpski reprezentativac Stefan Mitrović uspeo je da dohvati transparent u nameri da ga preda četvrtom sudiji, kako bi utakmica nesmetano mogla da bude nastavljena.

3. Albanci prave haos

Reprezentativci Albanije Taulant Džaka i Andi Lila s leđa pritrčavaju Stefanu Mitroviću i grubo mu otimaju zastavu iz ruku, zbog čega dolazi do velike gužve na terenu i guranja igrača obe ekipe. Dvojac albanskih reprezentativaca je svoj besmisleni gest pokušao da opravda još besmislenijom izjavom da su „branili zastavu svoje zemlje“.

4. Navijači utrčavaju na teren

Tek u četvrtoj tački ovog incidenta dolazi do prvog ozbiljnog propusta Fudbalskog saveza Srbije, a to je ulazak navijača na teren. Iziritirani provokativnom zastavom, a zatim i ponašanjem albanskih igrača, pristalice „orlova“ izleću na travu i napadaju gostujuće igrače. Neki koriste stolice, a neki ih samo udaraju rukama i nogama.

5. Gosti beže u tunel

Kad su videli da na terenu postaje opasno za njih, igrači selekcije Albanije su krenuli da beže u svlačionicu, ali tada su ponovo napadnuti. Osim navijača, tuklo ih je i obezbeđenje koje je bilo raspoređeno po atletskoj stazi, ali nijedan gostujući fudbaler nije zadobio teške povrede od udaraca besnih navijača.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

16.10.2014 17:06

Trebali smo ih iskulirati ili sve zajedno u konzervi kuci vratiti. Ovo sto se desilo je najgora opcija.

ODGOVORITE
Name

Hmmmm

16.10.2014 17:43

Sve se pitam,ima li ovo ikakve veze sa dolaskom gospodina Putina u Srbiju.

ODGOVORITE