Албански ФС признао кривицу!

Фудбалски савез Албаније (АФА) признао је да је одговоран за прекид утакмице са Србијом у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Фудбал 16.10.2014 | 17:10
Албански ФС признао кривицу!

Утакмица на стадиону Партизана између Србије и Албаније прекинута је у уторак у 41. минуту, пошто је дошло до нереда, када је изнад терена почео да лети дрон - мала летелица на даљинско управљање. 

На платну које је било закачено за дрон била је мапа тзв. велике Албаније у боји и са мотивом албанске заставе, са леве стране фотографија оснивача модерне албанске државе и првог премијера Исмаила Ћемаљија, а са десне Исе Бољетинија, албанског националисте.

Заставу је на терен оборио Стефан Митровић, који тим чином није желео да провоцира противничке фудбалере. Међутим, на њега су насрнула двојица фудбалера Албаније Анди Лила и Талант Џака. У том тренутку дошло је инцидента у коју су се укључили и остали фудбалери оба тима.

Британски медији објавили су саопштење АФА, које је потписао ПР директор Газменд Мело.

"Са посекотинама, модрицама и повредама главе, разумљиво је да је албански тим био емотивно уздрман и психички растројен, па тако у немогућности да игра ову дивну игру у грозној, грозној ситуацији", навео је Мело. 

АФА је потом наставио са оптужбама на рачун српских фудбалера, медија и ФСС.

"Српски медији су се добро потрудили да окриве наше предивне момке, чак су и измислили тако смешну причу као што је она да је премијеров брат контролисао дрон. Неки српски медији отишли су толико далеко да су објавили да је Олси Рама био ухапшен. То није био случај, али злобна негативна пропаганда живи на таквим лажима", навео је Мело.

ФС Албаније је потом осуо паљбу по ФСС.

"Обесхрабрујуће је чути недавне изјаве из ФСС. Они нису скупили храброст да преузму одговорност за апсолутну пропаст у организовању безбедног међународног спортског догађаја. Српска страна чини се неспособном да осуди насиље, екстремизам и расизам који је приказан у Београду, већ су презаузети политичким изјавама које не служе другој сврси до да оправдају срамне акте расизма и насиља, као и неспортско понашање њихових играча, навијача и обезбеђења", наводи даље Мело.

Он је признао да је беспилотна летелица био једини начин да се истакну национална обележја на утакмици у Београду, што је практично признање да су Албанци унапред осмислили да прекину меч.

"Када је дрон прелетео преко стадиона, као једини начин да се прикажу националне боје у агресивном и непријатељском окружењу, хаос је већ био трајао 40 минута. Албанска застава сматрана је провокацијом, али то је једина застава коју имамо", закључио је Мело у име ФС Албаније.ФСС је у уторак саопштио да су Албанци главни кривци за инцидент који се догодио пре два дана на стадиону Партизана.

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је око чега води истрагу поводом инцидената на утакмици репрезентација Србије и Албаније. УЕФА је на званичном сајту објавила да је истрага покренута и против Фудбалског савеза Србије и Фудбалског савеза Албаније, као по којим тачкама ће УЕФА одлучивати.

Фудбалски савез Албаније објавио је на свом званичном сајту саопштење, које се разликује од оног које је пренео Газменд Мело. АФА је саопштио јда су навијачи, редарска служба и полицајци у Београду напали репрезентативце Албаније током утакмице са Србијом и да због тешких услова у Београду екипа није могла да настави меч.

Коментари / 0

Оставите коментар