Albanski FS priznao krivicu!

Fudbalski savez Albanije (AFA) priznao je da je odgovoran za prekid utakmice sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Fudbal 16.10.2014 | 17:10
Albanski FS priznao krivicu!

Utakmica na stadionu Partizana između Srbije i Albanije prekinuta je u utorak u 41. minutu, pošto je došlo do nereda, kada je iznad terena počeo da leti dron - mala letelica na daljinsko upravljanje. 

Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa tzv. velike Albanije u boji i sa motivom albanske zastave, sa leve strane fotografija osnivača moderne albanske države i prvog premijera Ismaila Ćemaljija, a sa desne Ise Boljetinija, albanskog nacionaliste.

Zastavu je na teren oborio Stefan Mitrović, koji tim činom nije želeo da provocira protivničke fudbalere. Međutim, na njega su nasrnula dvojica fudbalera Albanije Andi Lila i Talant Džaka. U tom trenutku došlo je incidenta u koju su se uključili i ostali fudbaleri oba tima.

Britanski mediji objavili su saopštenje AFA, koje je potpisao PR direktor Gazmend Melo.

"Sa posekotinama, modricama i povredama glave, razumljivo je da je albanski tim bio emotivno uzdrman i psihički rastrojen, pa tako u nemogućnosti da igra ovu divnu igru u groznoj, groznoj situaciji", naveo je Melo. 

AFA je potom nastavio sa optužbama na račun srpskih fudbalera, medija i FSS.

"Srpski mediji su se dobro potrudili da okrive naše predivne momke, čak su i izmislili tako smešnu priču kao što je ona da je premijerov brat kontrolisao dron. Neki srpski mediji otišli su toliko daleko da su objavili da je Olsi Rama bio uhapšen. To nije bio slučaj, ali zlobna negativna propaganda živi na takvim lažima", naveo je Melo.

FS Albanije je potom osuo paljbu po FSS.

"Obeshrabrujuće je čuti nedavne izjave iz FSS. Oni nisu skupili hrabrost da preuzmu odgovornost za apsolutnu propast u organizovanju bezbednog međunarodnog sportskog događaja. Srpska strana čini se nesposobnom da osudi nasilje, ekstremizam i rasizam koji je prikazan u Beogradu, već su prezauzeti političkim izjavama koje ne služe drugoj svrsi do da opravdaju sramne akte rasizma i nasilja, kao i nesportsko ponašanje njihovih igrača, navijača i obezbeđenja", navodi dalje Melo.

On je priznao da je bespilotna letelica bio jedini način da se istaknu nacionalna obeležja na utakmici u Beogradu, što je praktično priznanje da su Albanci unapred osmislili da prekinu meč.

"Kada je dron preleteo preko stadiona, kao jedini način da se prikažu nacionalne boje u agresivnom i neprijateljskom okruženju, haos je već bio trajao 40 minuta. Albanska zastava smatrana je provokacijom, ali to je jedina zastava koju imamo", zaključio je Melo u ime FS Albanije.FSS je u utorak saopštio da su Albanci glavni krivci za incident koji se dogodio pre dva dana na stadionu Partizana.

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je oko čega vodi istragu povodom incidenata na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije. UEFA je na zvaničnom sajtu objavila da je istraga pokrenuta i protiv Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Albanije, kao po kojim tačkama će UEFA odlučivati.

Fudbalski savez Albanije objavio je na svom zvaničnom sajtu saopštenje, koje se razlikuje od onog koje je preneo Gazmend Melo. AFA je saopštio jda su navijači, redarska služba i policajci u Beogradu napali reprezentativce Albanije tokom utakmice sa Srbijom i da zbog teških uslova u Beogradu ekipa nije mogla da nastavi meč.

Komentari / 0

Ostavite komentar