Прекази: Урадио бих исто као Митровић!

Реакција тог момка је била сасвим природна, рекао бих и оправдана. Да сам био на његовој позицији вероватно бих поступио на исти начин и скинуо заставу. Његови мотиви су, сигуран сам, били искључиво спортски, рекао је бивши фудбалер Партизана Џевад Прекази.

Фудбал 16.10.2014 | 16:25
Прекази: Урадио бих исто као Митровић!

Бивши фудбалер Партизана Џевад Прекази, иначе Албанац из Косовске Митровице који живи у Београду, истакао је да би поступио на исти начин као и Стефан Митровић и скинуо заставу која је на крају изазвала прекид утакмице између репрезентација Србије и Албаније.

"Људи, једну ствар не смемо да заборавимо! Утакмица се играла у Београду. УСрбији! И онда дође неко и пусти ону летилицу. Шта друго да урадиш, него да поступиш каоМитровић? Реакција тог момка је била сасвим природна, рекао бих и оправдана. Не бих да гарантујем, али да сам био на његовој позицији вероватно бих поступио на исти начин и скинуо заставу. Његови мотиви су, сигуран сам, били искључиво спортски, желео је да се меч што пре настави и са те стране застава му је сметала. Не верујем да је било зле намере. Највећа небулоза би била да га УЕФА казни. Додуше, 100 људи, 100 ћуди, ко зна како би неко други поступио на Митровићевом месту", рекао је Прекази.

Некадашњег везисту Партизана брине и каква ће бити коначна реакција УЕФА.

"Све је отишло предалеко. Не интересује ме како је почело, нити шта је било конкретно на терену и трибинама, али ме и те како занима каква ће бити реакције УЕФА. Дај Боже да нас не избаце. То би било погубно за српски фудбал у целини. И за репрезентацију, и за клубове. Не смемо дозволити да нас елиминишу за зеленим столом. Нека се све врати у спортске оквире, па да видимо ко је бољи. Мада, морам да истакнем да је одговорност за инциденте делимично и на УЕФА, није смела да дозволи да Албанија и Србија буду у истој групи", закључио је Прекази.

Он је додао и да је крајње време да се коначно стави тачка на традиционалне сукобе на Балкану.

"Зар не би било лепше да живимо као сав нормалан свет? Да долазимо на стадионе каоНемци, да уживамо у фудбалу, без обзира на политичко, верско или национално опредељење? Да се спајамо, не не раздвајамо? Спорт и музика су ваљда једине две ствари које зближавају људе ма колико били различити. Хајде тако да размишљамо, а не да причамо о нередима", истакао је Прекази.

Прекази је додао да је згоржен сликама са Топчидерског брда.

"Уз сву добру вољу, не могу да разумем да неко утрчи на стадион. Нити да пева погрдне песме. Распирује мржњу. Шта ће нам то? Даље, зашто медији уопште поклањају пажњу навијачима? Нарочито оним који су хапшени због нереда у Ђенови? Зар нам то није била опомена? Не браним ниједну страну, само ми није јасно зашто с трибина морају да се чују позиви на линч?", запитао се Џевад Прекази.

Коментари / 0

Оставите коментар