Prekazi: Uradio bih isto kao Mitrović!

Reakcija tog momka je bila sasvim prirodna, rekao bih i opravdana. Da sam bio na njegovoj poziciji verovatno bih postupio na isti način i skinuo zastavu. Njegovi motivi su, siguran sam, bili isključivo sportski, rekao je bivši fudbaler Partizana Dževad Prekazi.

Fudbal 16.10.2014 | 16:25
Prekazi: Uradio bih isto kao Mitrović!

Bivši fudbaler Partizana Dževad Prekazi, inače Albanac iz Kosovske Mitrovice koji živi u Beogradu, istakao je da bi postupio na isti način kao i Stefan Mitrović i skinuo zastavu koja je na kraju izazvala prekid utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije.

"Ljudi, jednu stvar ne smemo da zaboravimo! Utakmica se igrala u Beogradu. USrbiji! I onda dođe neko i pusti onu letilicu. Šta drugo da uradiš, nego da postupiš kaoMitrović? Reakcija tog momka je bila sasvim prirodna, rekao bih i opravdana. Ne bih da garantujem, ali da sam bio na njegovoj poziciji verovatno bih postupio na isti način i skinuo zastavu. Njegovi motivi su, siguran sam, bili isključivo sportski, želeo je da se meč što pre nastavi i sa te strane zastava mu je smetala. Ne verujem da je bilo zle namere. Najveća nebuloza bi bila da ga UEFA kazni. Doduše, 100 ljudi, 100 ćudi, ko zna kako bi neko drugi postupio na Mitrovićevom mestu", rekao je Prekazi.

Nekadašnjeg vezistu Partizana brine i kakva će biti konačna reakcija UEFA.

"Sve je otišlo predaleko. Ne interesuje me kako je počelo, niti šta je bilo konkretno na terenu i tribinama, ali me i te kako zanima kakva će biti reakcije UEFA. Daj Bože da nas ne izbace. To bi bilo pogubno za srpski fudbal u celini. I za reprezentaciju, i za klubove. Ne smemo dozvoliti da nas eliminišu za zelenim stolom. Neka se sve vrati u sportske okvire, pa da vidimo ko je bolji. Mada, moram da istaknem da je odgovornost za incidente delimično i na UEFA, nije smela da dozvoli da Albanija i Srbija budu u istoj grupi", zaključio je Prekazi.

On je dodao i da je krajnje vreme da se konačno stavi tačka na tradicionalne sukobe na Balkanu.

"Zar ne bi bilo lepše da živimo kao sav normalan svet? Da dolazimo na stadione kaoNemci, da uživamo u fudbalu, bez obzira na političko, versko ili nacionalno opredeljenje? Da se spajamo, ne ne razdvajamo? Sport i muzika su valjda jedine dve stvari koje zbližavaju ljude ma koliko bili različiti. Hajde tako da razmišljamo, a ne da pričamo o neredima", istakao je Prekazi.

Prekazi je dodao da je zgoržen slikama sa Topčiderskog brda.

"Uz svu dobru volju, ne mogu da razumem da neko utrči na stadion. Niti da peva pogrdne pesme. Raspiruje mržnju. Šta će nam to? Dalje, zašto mediji uopšte poklanjaju pažnju navijačima? Naročito onim koji su hapšeni zbog nereda u Đenovi? Zar nam to nije bila opomena? Ne branim nijednu stranu, samo mi nije jasno zašto s tribina moraju da se čuju pozivi na linč?", zapitao se Dževad Prekazi.

Komentari / 0

Ostavite komentar