ЕК: Партизанова катастрофа на старту!

Кошаркаши Партизана поражени су на старту Еврокупа, пошто су у првом колу групе Е изгубили на гостовању од Лијетувос Ритаса са 92:65 (30:21, 17:8, 23:25, 22:11).

Кошарка 16.10.2014 | 15:55
ЕК: Партизанова катастрофа на старту!

Екипа Партизана дебитовала је у Еврокупу резултатским дебаклом у Виљнусу!

Тренер Вујошевић најавио је овај пораз на конференцији за новинаре, али вероватно ни он није очекивао "минус 27" и након овог меча ће имати шта да каже својим младим ученицима. Колико ће то имати ефекта и када би Партизан могао да постане конкурентнији, на то питање је већ тешко одговорити.

Црно-бели су изгубили 25 лопти, од тога 15 у првом полувремену и то је главни статистички параметар, који се крије иза коначних 92:65.

Трећу четвртину добили су са два поена разлике, изгубивши само две лопте. У четвртој су опет направили превише грешака (осам) и тако пропустили шансу да извуку частан пораз у помоћној дворани Лијетувос Ритаса, који није имао потребе да за окршај некадашњих евролигаша отвара велику, Сименс арену.

Литвански представник је почетком треће деонице направио серију од 10:0 (уз неспортски прекршај суђен Гагићу), отишао на 57:31, када се коначно разиграо Едо Мурић. Словенац је после 0/4 из игре почео да ниже кошеве и асистенције, домаћин је ухваћен "на спавању" иразлика је преполовљена на 61:48, серијом од 4:17!

И, када се појавила сумња у већ виђени исход, Лијетувос је одговорио традиционалним оружјем тимова са Балтика. Ветеран Лукаускис погодио је две, а амерички крилни центар Мозер једну тројку и Ритас је без праве игре у тим тренуцима успео да уђе у последњу деоницу са практично недостижних 70:54.

Партизан је одговорио веома лоше, новим изгубљеним лоптама, а изласком Гагића због пет прекршаја изгубио на чврстини и разлика је опет почела да расте. У последњим минутима је Вујошевић одмарао мало Тепића, мало Мурића, а млади играчи нису могли да се изборе са растрчаним домаћином.

Домаћин је после 6/10 у првој четвртини, завршио меч са 12 тројки из 29 покушаја. Њихов главни играч Гецевичијус није се прославио бројем поена, али зато што га је тренер више држао у улози организатора, па је имао више асистенција (шест), него поена (пет).

Осим кошева које је примао директно из грешака, Партизан је често капитулирао због закаснелих, или чак никаквих ротација после "искакања" центара на одбрани "пик енд рола".

Почело је борбом "прса у прса". Милутинов и Маринковић су погоцима споља изазвали стрелце Лијетувоса, а ови реаговали за вођство у шестом минуту 17:9.

Партизан се вратио кошем и додатним бацањем Тепића и украденом лоптом и тројком Далоа (17:15).

На то је домаћи тим одговорио серијом од 8:0, уз две тројке Мозера, за прву двоцифрену предност - 25:15.

Београђани од тог тренутка нису успели да озбиљније угрозе вођство Лијетувоса, највише због недопустиво много изгубљених лопти.

Њихове несмотрености најчешће је кажњавао расположени бек Тревис Лесли, са девет поена најбољи стрелац у првих 20 минута поред Гедиминаса Орелика. После неуспеле акције Далоа и коша Леслија у 19. минуту било је рекордних "плус 20" - 47:27.

Позитивна вест из првог полувремена био је деби опорављеног Андреје Милутиновића, који је за укупно осам минута на паркету забележио седам поена (једна тројка) и две украдене лопте.

Коментари / 0

Оставите коментар