EK: Partizanova katastrofa na startu!

Košarkaši Partizana poraženi su na startu Evrokupa, pošto su u prvom kolu grupe E izgubili na gostovanju od Lijetuvos Ritasa sa 92:65 (30:21, 17:8, 23:25, 22:11).

Košarka 16.10.2014 | 15:55
EK: Partizanova katastrofa na startu!

Ekipa Partizana debitovala je u Evrokupu rezultatskim debaklom u Viljnusu!

Trener Vujošević najavio je ovaj poraz na konferenciji za novinare, ali verovatno ni on nije očekivao "minus 27" i nakon ovog meča će imati šta da kaže svojim mladim učenicima. Koliko će to imati efekta i kada bi Partizan mogao da postane konkurentniji, na to pitanje je već teško odgovoriti.

Crno-beli su izgubili 25 lopti, od toga 15 u prvom poluvremenu i to je glavni statistički parametar, koji se krije iza konačnih 92:65.

Treću četvrtinu dobili su sa dva poena razlike, izgubivši samo dve lopte. U četvrtoj su opet napravili previše grešaka (osam) i tako propustili šansu da izvuku častan poraz u pomoćnoj dvorani Lijetuvos Ritasa, koji nije imao potrebe da za okršaj nekadašnjih evroligaša otvara veliku, Simens arenu.

Litvanski predstavnik je početkom treće deonice napravio seriju od 10:0 (uz nesportski prekršaj suđen Gagiću), otišao na 57:31, kada se konačno razigrao Edo Murić. Slovenac je posle 0/4 iz igre počeo da niže koševe i asistencije, domaćin je uhvaćen "na spavanju" irazlika je prepolovljena na 61:48, serijom od 4:17!

I, kada se pojavila sumnja u već viđeni ishod, Lijetuvos je odgovorio tradicionalnim oružjem timova sa Baltika. Veteran Lukauskis pogodio je dve, a američki krilni centar Mozer jednu trojku i Ritas je bez prave igre u tim trenucima uspeo da uđe u poslednju deonicu sa praktično nedostižnih 70:54.

Partizan je odgovorio veoma loše, novim izgubljenim loptama, a izlaskom Gagića zbog pet prekršaja izgubio na čvrstini i razlika je opet počela da raste. U poslednjim minutima je Vujošević odmarao malo Tepića, malo Murića, a mladi igrači nisu mogli da se izbore sa rastrčanim domaćinom.

Domaćin je posle 6/10 u prvoj četvrtini, završio meč sa 12 trojki iz 29 pokušaja. Njihov glavni igrač Gecevičijus nije se proslavio brojem poena, ali zato što ga je trener više držao u ulozi organizatora, pa je imao više asistencija (šest), nego poena (pet).

Osim koševa koje je primao direktno iz grešaka, Partizan je često kapitulirao zbog zakasnelih, ili čak nikakvih rotacija posle "iskakanja" centara na odbrani "pik end rola".

Počelo je borbom "prsa u prsa". Milutinov i Marinković su pogocima spolja izazvali strelce Lijetuvosa, a ovi reagovali za vođstvo u šestom minutu 17:9.

Partizan se vratio košem i dodatnim bacanjem Tepića i ukradenom loptom i trojkom Daloa (17:15).

Na to je domaći tim odgovorio serijom od 8:0, uz dve trojke Mozera, za prvu dvocifrenu prednost - 25:15.

Beograđani od tog trenutka nisu uspeli da ozbiljnije ugroze vođstvo Lijetuvosa, najviše zbog nedopustivo mnogo izgubljenih lopti.

Njihove nesmotrenosti najčešće je kažnjavao raspoloženi bek Trevis Lesli, sa devet poena najbolji strelac u prvih 20 minuta pored Gediminasa Orelika. Posle neuspele akcije Daloa i koša Leslija u 19. minutu bilo je rekordnih "plus 20" - 47:27.

Pozitivna vest iz prvog poluvremena bio je debi oporavljenog Andreje Milutinovića, koji je za ukupno osam minuta na parketu zabeležio sedam poena (jedna trojka) i dve ukradene lopte.

Komentari / 0

Ostavite komentar