Ово су српски 'Орлићи' - СРПСКА ФУРИЈА!

Није све тако црно. У то су нас у вечери скандала у Хумској уверили млади репрезентативци Србије. Прочитајте ко су фудбалери који су елиминисали европског првака - Шпанију, у Шпанији!

Фудбал 16.10.2014 | 15:25
Ово су српски 'Орлићи' - СРПСКА ФУРИЈА!

Како победити У-21 репрезентацију Шпаније? Питање је на које нико није имао одговор ПЕТ година. Све док "орлићи" нису у Кадизу у уторак показали да је то могуће.

После низа од чак 36 утакмица без пораза и у међувремену освојена два европска првенства (ЕП), мала "фурија" остала је без круне. Победом над шампионом Старог континента, У-21 репрезентација Србије пласирала се на завршни турнир и приредила сензацију вечери.

Аутоголом Хуана Гаје и матом Филипа Костића у надокнади времена, "орлићи" су затекли и Кадиз и цео фудбалски свет. Учинили су оно у шта је мало ко веровао (па и после ремија у Јагодини), наравно - осим њих самих и селектора Радована Ћурчића.

После пропуштених турнира у Данској и Израелу, У-21 репрезентација учествоваће следеће године на ЕП у Чешкој, где би пласманом у полуфинале могла да се квалификује за Олимпијске игре. Квалификовала се на турнир без чак десетак фудбалера!

Ко су млади српски таленти, који су обрадовали нацију у вечери скандала на утакмици Србија - Албанија?Репрезентативци Србије у Шпанији били су:

Голмани: Марко Дмитровић (Ујпешт), Никола Перић (Јагодина), Стефан Чупић (ОФК Београд)

Дефанзивци: Филип Стојковић (Чукарички), Милош Вељковић (Тотенхем - Мидлзбро), Лазар Ћирковић (Партизан), Немања Петровић (Партизан), Александар Филиповић (Јагодина), Дарко Лазић (Црвена звезда), Бојан Настић (Војводина)

Везни ред: Александар Ковачевић (Црвена звезда), Немања Радоја (Селта), Горан Чаушић (Ескишехирспор), Славољуб Срнић (Чукарички), Срђан Мијаиловић (Кајзериспор), Мијат Гаћиновић (Војводина), Сергеј Милинковић-Савић (Генк)

Напад: Филип Костић (Штутгарт), Александар Пешић (Тулуз), Александар Чаврић (Генк) иУрош Ђурђевић (Витесе).

У редовима "орлића" није било повређених или суспендованих, а стандардних - Александра Пантића, Андрије Живковића, Уроша Спајића, Дарка Брашанца, као и капитена Марка Петковића, који је покидао укрштени лигамент колена у првој утакмици против Шпаније.

Наравно - у саставу нису били ни бројни играчи који имају право да наступају за У-21 репрезентацију, а део су сениорске селекције.

Европско првенство биће одиграно у Чешкој, 2015. године, од 17. до 30. јуна. Осим домаћина, на турниру ће учествовати и Италија, Шведска, Данска, Енглеска, Португал,Немачка и Србија. 

Групе ће бити жребане 6. новембра, у Прагу.

Коментари / 0

Оставите коментар