Ovo su srpski 'Orlići' - SRPSKA FURIJA!

Nije sve tako crno. U to su nas u večeri skandala u Humskoj uverili mladi reprezentativci Srbije. Pročitajte ko su fudbaleri koji su eliminisali evropskog prvaka - Španiju, u Španiji!

Fudbal 16.10.2014 | 15:25
Ovo su srpski 'Orlići' - SRPSKA FURIJA!

Kako pobediti U-21 reprezentaciju Španije? Pitanje je na koje niko nije imao odgovor PET godina. Sve dok "orlići" nisu u Kadizu u utorak pokazali da je to moguće.

Posle niza od čak 36 utakmica bez poraza i u međuvremenu osvojena dva evropska prvenstva (EP), mala "furija" ostala je bez krune. Pobedom nad šampionom Starog kontinenta, U-21 reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir i priredila senzaciju večeri.

Autogolom Huana Gaje i matom Filipa Kostića u nadoknadi vremena, "orlići" su zatekli i Kadiz i ceo fudbalski svet. Učinili su ono u šta je malo ko verovao (pa i posle remija u Jagodini), naravno - osim njih samih i selektora Radovana Ćurčića.

Posle propuštenih turnira u Danskoj i Izraelu, U-21 reprezentacija učestvovaće sledeće godine na EP u Češkoj, gde bi plasmanom u polufinale mogla da se kvalifikuje za Olimpijske igre. Kvalifikovala se na turnir bez čak desetak fudbalera!

Ko su mladi srpski talenti, koji su obradovali naciju u večeri skandala na utakmici Srbija - Albanija?Reprezentativci Srbije u Španiji bili su:

Golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt), Nikola Perić (Jagodina), Stefan Čupić (OFK Beograd)

Defanzivci: Filip Stojković (Čukarički), Miloš Veljković (Totenhem - Midlzbro), Lazar Ćirković (Partizan), Nemanja Petrović (Partizan), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Crvena zvezda), Bojan Nastić (Vojvodina)

Vezni red: Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Nemanja Radoja (Selta), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Slavoljub Srnić (Čukarički), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergej Milinković-Savić (Genk)

Napad: Filip Kostić (Štutgart), Aleksandar Pešić (Tuluz), Aleksandar Čavrić (Genk) iUroš Đurđević (Vitese).

U redovima "orlića" nije bilo povređenih ili suspendovanih, a standardnih - Aleksandra Pantića, Andrije Živkovića, Uroša Spajića, Darka Brašanca, kao i kapitena Marka Petkovića, koji je pokidao ukršteni ligament kolena u prvoj utakmici protiv Španije.

Naravno - u sastavu nisu bili ni brojni igrači koji imaju pravo da nastupaju za U-21 reprezentaciju, a deo su seniorske selekcije.

Evropsko prvenstvo biće odigrano u Češkoj, 2015. godine, od 17. do 30. juna. Osim domaćina, na turniru će učestvovati i Italija, Švedska, Danska, Engleska, Portugal,Nemačka i Srbija. 

Grupe će biti žrebane 6. novembra, u Pragu.

Komentari / 0

Ostavite komentar