СДА ће преговарати са свим побједничким странкама

„СДА ће о формирању власти преговарати са свим побједничким странкама, са онима којима је народ дао повјерење, рекао је замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић након данашње сједнице Колегија СДА на којој су сумирани резултати избора одржаних у недјељу 12. октобра, јавља репортер бх. новинске агенције Патриа.  

Босна и Херцеговина 15.10.2014 | 18:00
СДА ће преговарати са свим побједничким странкама

Одговарајући на питање новинара Патрие да ли то подразумијева и Савез за бољу будућност БиХ Фахрудина Радончића, Изетбеговић је одговорио потврдно.

-Да. Савез за бољу будућност у близу је са ДФ-ом. Наравно, морамо сачекати званичне податке 10. новембра, али СДА ће преговарати са свим странкама. Разговори ће се конкретизовати тек за десетак дана када будемо имали коначне резултате, а и ја ћу бити одсутан једну седмицу. СДА има јако добру позицију и имамо намјеру преузети те најбитније полуге и преузети одговорност у овом тешком моменту за земљу - казао је Изетбеговић.

Он је даље појаснио да побједничке странке укључују и ХДЗ БиХ, СНСД или СДС, али да без СДА неће бити могуће формирати власт.

- Ви сте видјели да је било таквих калкулација, али ми смо воља народа и данас је Жељко Комшић распршио такве идеје својом изјавом. Било би заиста неодговорно и ризично јако изоставити једну странку која има такав резултат и историјске заслуге. Дакле, СДА је избила на челну позицију. Мислим да су те калкулације прошлост. Постоји префернција СДА и то су побједничке странке. Треба поштовати вољу народа - додао је
Изетбеговић.

Замјеник предсједника СДА коментарисао је и изјаве лидера ХДЗ БиХ Драгана Човића који је рекао да власт може бити формирана до краја године.

- Знате, Драган Човић увијек даје оптимистичне изјаве. Било је слично и са формирањем власти прошли пут и са рејшавањем „Сејдића и Финција“. Ми ћемо све учинити да то овога пута иде брзо, а да ли ће то баш бити ове године видјет ћемо. Има жеље и спремности за компромис - додаје Изетбеговић.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Баш баш

15.10.2014 21:06

Наставља се наша агонија, још бар 4 године, а онда још бар 4, па онда још бар 4,..а онда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сигма

16.10.2014 06:39

Јадан је глупи народ и са вама и са свим тим странкама побједницама.

ОДГОВОРИТЕ