Корумпиран народ, ми нисмо због тога криви!

Ниједна мала или новооснована странка у Републици Српској није прешла изборни цензус и неће имати свог представника ни у Народној скупштини РС ни у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Република Српска 15.10.2014 | 15:19
Корумпиран народ, ми нисмо због тога криви!

Иако су током предизборне кампање самоуверено најављивали успех и оптимистично прогнозирали могућност "победе" на различитим нивоима власти, у малим странкама сада разочарано траже кривца за свој неуспех у свему око себе - изборном инжењерингу, политичкој незрелости грађана, навијачкој изборној еуфорији, и веровали или не, у - корумпираности народа!

Аналитичари, међутим, оцењују да је један од кључних разлога њиховог неуспеха неформално кокетирање са двема најјачим политичким струјама, позиционом, окупљеном око СНСД-а или опозиционом око СДС-а, као и нејасни и неартикулисани политички и програмски циљеви.

Извор: Пресс.рс

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

уна

15.10.2014 13:45

Ти мали још нису проходали па зато не могу прећи праг.Можда за четири године успију ако се буду правилно развијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тврда струја СДС

15.10.2014 14:08

И боље да нису просле цензус,поготово странка Јовициц,Драгомира која је основана од пара Милорада Додика да урусава Савез за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

чудак

15.10.2014 14:12

Шта има чудно у чињеници да је добар дио народа корумпиран. Па само корумпирана сврака може изабрати корумпиране скотове да нас даље пљачкају. Мале странке ту нису битне. И оне су елемент ове махинације са циљем разбијања гласова незадовољних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

15.10.2014 15:20

Те нове странке су морале ући у Савез за промјене и сабрати своје гласове с њима. Потребан је дужи политички рад а не хопла у скупштину. Посебно се чудим лидеру странке Снага народа проф Милојевићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

15.10.2014 15:38

Наш народ је далеко иза европских народа по свему, као и наша власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.10.2014 15:41

Има разних бисера и није чудо је што неки нису прошли. Највише ме је насмијао онај из Влајкијеве странке Винко. Написао човјек на фб профилу да је међу 5 најспобнијих бизнисмена на свијету и још свашта нешта. Мислим да се тај човјек дневно гледа бар пар сати у огледало да задовољи своју нарцисоидност. Написао сам пар културних коментара и био блокиран. Човјек има мало бољи рјечник од Васића у одговирима на коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самоистребљиваци

15.10.2014 17:42

После ових избора сам сигуран да народ не заслузује бољу политику.Са политицарима које "бирамо" и политиком коју они воде,нестацемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

15.10.2014 19:10

Негдје 50-тих година прошлог вијека, у вријеме немаштине,повезао током јесење ноћи подмајевички сељак са воловском запрегом кола дрва у Бијељину на пијацу. Кола су била са дрвеним осовинама и под теретом су тужно шкрипала.Човјек је намјерио купити породици брашна за та дрва, а пара за коломаст није имао. Милиција га је вратила са улаза у град због шкрипе кола и док их не подмаже неће моћи на пијацу. Човјек се вратио до прве кривине и када је видио да уморни волови балегају ријетко, досјетио се и оном ријетком балегом намазао осовине, те се без шкрипе упутио опет у град. Зауставила га је она иста милиција и пренеразили се када су видјели чим је подмазао кола да не шкрипе. "Шта си то урадио, па то није коломаст?", рекоше му. Чича одговори:"Ђецо, ја немам пара ни за љеба, а камоли за коломаст.", те мудро додаде на растанку :"Каква власт - таква маст!" И данас је тако. Народ има увијек власт онакву какву заслужује. Нека су нам избори са срећом, ајмо ми даље ...па докле било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

15.10.2014 19:26

Цињеница да је знацајан број градјана РС корумпиран, то показује и изборни резултат.И сви су дали глас СНСД-у као леглу корупције и непотизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Угљевик

18.10.2014 04:44

Лепа, можда поучна прича. Питам се, само, докле народ да се довија и повија под теретом такве власти? Зар су промене не могуће?

ОДГОВОРИТЕ