Korumpiran narod, mi nismo zbog toga krivi!

Nijedna mala ili novoosnovana stranka u Republici Srpskoj nije prešla izborni cenzus i neće imati svog predstavnika ni u Narodnoj skupštini RS ni u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Republika Srpska 15.10.2014 | 15:19
Korumpiran narod, mi nismo zbog toga krivi!

Iako su tokom predizborne kampanje samouvereno najavljivali uspeh i optimistično prognozirali mogućnost "pobede" na različitim nivoima vlasti, u malim strankama sada razočarano traže krivca za svoj neuspeh u svemu oko sebe - izbornom inženjeringu, političkoj nezrelosti građana, navijačkoj izbornoj euforiji, i verovali ili ne, u - korumpiranosti naroda!

Analitičari, međutim, ocenjuju da je jedan od ključnih razloga njihovog neuspeha neformalno koketiranje sa dvema najjačim političkim strujama, pozicionom, okupljenom oko SNSD-a ili opozicionom oko SDS-a, kao i nejasni i neartikulisani politički i programski ciljevi.

Izvor: Press.rs

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

una

15.10.2014 13:45

Ti mali još nisu prohodali pa zato ne mogu preći prag.Možda za četiri godine uspiju ako se budu pravilno razvijali.

ODGOVORITE
Name

tvrda struja SDS

15.10.2014 14:08

I bolje da nisu prosle cenzus,pogotovo stranka Jovicic,Dragomira koja je osnovana od para Milorada Dodika da urusava Savez za promjene!

ODGOVORITE
Name

čudak

15.10.2014 14:12

Šta ima čudno u činjenici da je dobar dio naroda korumpiran. Pa samo korumpirana svraka može izabrati korumpirane skotove da nas dalje pljačkaju. Male stranke tu nisu bitne. I one su element ove mahinacije sa ciljem razbijanja glasova nezadovoljnih.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

15.10.2014 15:20

Te nove stranke su morale ući u Savez za promjene i sabrati svoje glasove s njima. Potreban je duži politički rad a ne hopla u skupštinu. Posebno se čudim lideru stranke Snaga naroda prof Milojeviću.

ODGOVORITE
Name

Narod

15.10.2014 15:38

Naš narod je daleko iza evropskih naroda po svemu, kao i naša vlast.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

15.10.2014 15:41

Ima raznih bisera i nije čudo je što neki nisu prošli. Najviše me je nasmijao onaj iz Vlajkijeve stranke Vinko. Napisao čovjek na fb profilu da je među 5 najspobnijih biznismena na svijetu i još svašta nešta. Mislim da se taj čovjek dnevno gleda bar par sati u ogledalo da zadovolji svoju narcisoidnost. Napisao sam par kulturnih komentara i bio blokiran. Čovjek ima malo bolji rječnik od Vasića u odgovirima na komentare.

ODGOVORITE
Name

Samoistrebljivaci

15.10.2014 17:42

Posle ovih izbora sam siguran da narod ne zasluzuje bolju politiku.Sa politicarima koje "biramo" i politikom koju oni vode,nestacemo.

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

15.10.2014 19:10

Negdje 50-tih godina prošlog vijeka, u vrijeme nemaštine,povezao tokom jesenje noći podmajevički seljak sa volovskom zapregom kola drva u Bijeljinu na pijacu. Kola su bila sa drvenim osovinama i pod teretom su tužno škripala.Čovjek je namjerio kupiti porodici brašna za ta drva, a para za kolomast nije imao. Milicija ga je vratila sa ulaza u grad zbog škripe kola i dok ih ne podmaže neće moći na pijacu. Čovjek se vratio do prve krivine i kada je vidio da umorni volovi balegaju rijetko, dosjetio se i onom rijetkom balegom namazao osovine, te se bez škripe uputio opet u grad. Zaustavila ga je ona ista milicija i prenerazili se kada su vidjeli čim je podmazao kola da ne škripe. "Šta si to uradio, pa to nije kolomast?", rekoše mu. Čiča odgovori:"Đeco, ja nemam para ni za ljeba, a kamoli za kolomast.", te mudro dodade na rastanku :"Kakva vlast - takva mast!" I danas je tako. Narod ima uvijek vlast onakvu kakvu zaslužuje. Neka su nam izbori sa srećom, ajmo mi dalje ...pa dokle bilo!

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

15.10.2014 19:26

Cinjenica da je znacajan broj gradjana RS korumpiran, to pokazuje i izborni rezultat.I svi su dali glas SNSD-u kao leglu korupcije i nepotizma.

ODGOVORITE
Name

za Ugljevik

18.10.2014 04:44

Lepa, možda poučna priča. Pitam se, samo, dokle narod da se dovija i povija pod teretom takve vlasti? Zar su promene ne moguće?

ODGOVORITE