Највећи губитници прекида - играчи Србије!

Највећи губитник у вези са инцидентом на мечу Србије и Албаније није ни држава, ни ФСС, него српски фудбалери.

Фудбал 15.10.2014 | 18:45
Највећи губитници прекида - играчи Србије!

После ремија у Јерменији "орлови" су били наоштрени да се пред пуним стадионом Партизана искупе и остваре прву победу у квалификацијама.

Играли су храбро, отворено, а онда се догодио "дрон". У ситуацији када је 25.000 навијача тражило освету због заставе велике Албаније, наши играчи су реаговали сталожено, умирили атмосферу, па чак ни Албанци нису размишљали о напуштању терена.

Предвођени капитеном Браниславом Ивановићем, нису пренели нервозу са трибина на терен, рационално су реаговали и приликом настраја фудбалера Албаније на њих како би се докопали заставе.

Наравно, било је и реакције, али само како би један другог заштитили од напада, али и ривале од насртаја хулигана.

"Најважније за нас јесте да смо као екипа желели да наставимо утакмицу и у сваком тренутку били смо уз играче Албаније. Желели смо да играмо фудбал. Албанци су рекли да нису спремни физички и психички да наставе. Остаје жал што фудбал није у првом плану. Тешко је сада износити утиске. Ми желимо да играмо фудбал, остало не желимо да коментаришемо", огласио се Бане Ивановић испред тима након меча.

Када су Албанци нападнути од навијача приликом бежања у свлачионицу, Александар Коларов је загрлио једног играча гостију и испратио га у тунел, како би не био погођен неким од предмета са трибина. И сами Албанци су након свега похвалили реакцију наших играча, пре свих Ивановића.

"Питали су нас да играмо без навијача, међутим, ми се нисмо осећали добро због повреда. Капитен Србије Ивановић је позитиван пример. Он је и пре утакмице дошао и рекао нам да је ово само фудбалски меч", рекао је капитен Албаније Љорик Цана.

Тензију су смиривали и Владимир Стојковић, Лазар Марковић, Данко Лазовић је зауставио једног навијача који је утрчао са трибине...

Нико, а посебно наши млади фудбалери нису никад били у сличној ситуацији, али су из ње изашли као победници. Бринули су о сигурности противника, тражили су да се меч настави, чак и пред празним трибинама, пружили максималну подршку ривалима, али су остали ускраћени за оно што воле, за фудбал.

УЕФА ће да одлучи ко ће да одговара за инциденте, највише би наравно могли да испаштају играчи, сјајни репрезентативци Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар