Najveći gubitnici prekida - igrači Srbije!

Najveći gubitnik u vezi sa incidentom na meču Srbije i Albanije nije ni država, ni FSS, nego srpski fudbaleri.

Fudbal 15.10.2014 | 18:45
Najveći gubitnici prekida - igrači Srbije!

Posle remija u Jermeniji "orlovi" su bili naoštreni da se pred punim stadionom Partizana iskupe i ostvare prvu pobedu u kvalifikacijama.

Igrali su hrabro, otvoreno, a onda se dogodio "dron". U situaciji kada je 25.000 navijača tražilo osvetu zbog zastave velike Albanije, naši igrači su reagovali staloženo, umirili atmosferu, pa čak ni Albanci nisu razmišljali o napuštanju terena.

Predvođeni kapitenom Branislavom Ivanovićem, nisu preneli nervozu sa tribina na teren, racionalno su reagovali i prilikom nastraja fudbalera Albanije na njih kako bi se dokopali zastave.

Naravno, bilo je i reakcije, ali samo kako bi jedan drugog zaštitili od napada, ali i rivale od nasrtaja huligana.

"Najvažnije za nas jeste da smo kao ekipa želeli da nastavimo utakmicu i u svakom trenutku bili smo uz igrače Albanije. Želeli smo da igramo fudbal. Albanci su rekli da nisu spremni fizički i psihički da nastave. Ostaje žal što fudbal nije u prvom planu. Teško je sada iznositi utiske. Mi želimo da igramo fudbal, ostalo ne želimo da komentarišemo", oglasio se Bane Ivanović ispred tima nakon meča.

Kada su Albanci napadnuti od navijača prilikom bežanja u svlačionicu, Aleksandar Kolarov je zagrlio jednog igrača gostiju i ispratio ga u tunel, kako bi ne bio pogođen nekim od predmeta sa tribina. I sami Albanci su nakon svega pohvalili reakciju naših igrača, pre svih Ivanovića.

"Pitali su nas da igramo bez navijača, međutim, mi se nismo osećali dobro zbog povreda. Kapiten Srbije Ivanović je pozitivan primer. On je i pre utakmice došao i rekao nam da je ovo samo fudbalski meč", rekao je kapiten Albanije Ljorik Cana.

Tenziju su smirivali i Vladimir Stojković, Lazar Marković, Danko Lazović je zaustavio jednog navijača koji je utrčao sa tribine...

Niko, a posebno naši mladi fudbaleri nisu nikad bili u sličnoj situaciji, ali su iz nje izašli kao pobednici. Brinuli su o sigurnosti protivnika, tražili su da se meč nastavi, čak i pred praznim tribinama, pružili maksimalnu podršku rivalima, ali su ostali uskraćeni za ono što vole, za fudbal.

UEFA će da odluči ko će da odgovara za incidente, najviše bi naravno mogli da ispaštaju igrači, sjajni reprezentativci Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar