Радоњић пред Галату...

"У њиховом тиму је кошаркаш који је одиграо више утакмица у Евролиги него читав наш тим", рекао је тренер Црвене звезде Телеком пред меч против вицешампиона Турске.

Кошарка 15.10.2014 | 18:15
Радоњић пред Галату...

Црвено-бели спремни су за нови почетак у Евролиги. Прошле године стали су у првој фази, а ове желе корак више.
Кошаркаши Звезде заиграће од четвртка у Групи Д Евролиге, уз Галатасарај, Лаборал Кућу, Нептунас, Олимпијакос и Валенсија. Такмичарску годину у најјачем такмичењу почеће пред својим навијачима, у Комбанк арени, у четвртак увече, када би пажња око фудбалске утакмице Србија - Албанија ипак могла да спласне.

Пред очекивано пуном халом, тим Дејана Радоњића заиграће против вицешампиона Турске. Дан раније, шеф струке црвено-белих говорио је у каквом расположењу његова екипа дочекује утакмицу.

"Турски клубови имају велика улагања, да би ушли у саму завршницу Евролиге. И прошле године су направили одличан пласман и ушли међу најбољих осам, када их је избацила Барселона", рекао је тренер Звезде.

Посебно је истакао да наредни ривал његовог тима годинама улаже велики новац и да је тако било и овог лета.

"Чак и на нивоу Евролиге заиста много улажу. Нормално, новац на паркету не игра, али нису ти играчи случајно толико плаћени"

Галатасарај је, уз Олимпијакос, без сумње фаворит за освајање првог места на табели. Његов дрес носе српски интернационалци Зоран Ерцег и Владимир Мицов, Порториканац Карлос Аројо, Литванац Мартинас Поцијус, Грк Јан Вујукас, Аустралијанац Нејт Џаваи, амерички плеј Нолан Смит, домаћи играчи Керен Гонлум, Фуркан Алдемир, Ендер Арслан, Синан Гулер...

"Самим набрајањем њихових имена јасно је какве су им амбиције. У прелазном року су повлачили потезе који су их учинили још квалитетнијима. Задржавањем Ароја, Ерцега и Џаваија, уз останак домаћих играча и долазак Нолана Смита и Мицова направљена је одлична екипа, пуна искусних играча. Вујукас, на пример има освојену титулу Евролиге...", изјавио је Радоњић и додао:

"У њиховој екипи игра играч који има више наступа у Евролиги него читав наш тим".

Продаја карата за утакмицу и редови испред билетарница наговестили су да ће Комбанк арена бити испуњена. Тренер Звезде истиче да је то веома важно за његов тим.

"Наша предност су младост, жеља и енергија, коју ћемо пружити од пвог до 40 минута. Подршка нам је потребна свих 40 минута, а младост Звезде ће је оправдати. С обзиром на младост екипе, могуће је да се десе грешке. Сада радимо мало другачије него прошле сезоне, а атмосфера је таква да смо фокусирани на рад на терену".

Да ли постоји притисак и императив уласка у Топ 16?

"Немамо основа да размишљамо да ли ће нас тај притисак оптеретити и у којој мери. Не размишљамо о томе. Уз подршку навијача превазићи ћемо неке своје грешке", додао је.

Према Радоњићевим речима, неизвестан је наступ Бранка Лазића (опоравља се од лома прста), а Стефан Јовић је почео да нормално тренира.

"Нама је најбитније да напредујемо из тренинга у тренинг. Наравно, важан је напредак и кроз утакмице, посебно у Евролиги", подвукао је тренер Звезде.

Која је слаба тачка Галатасараја?

"Према нашим инфорамацијама, Арадори и Вујукас не играју у Турској. Против нас очекујемо да буду комплетни и у таквом саставу су заиста добри. Није важна наша процена шта би и колико могли, јер се то лако може закључити када се погледају њихови играчи. Не би требало претерано да се анализира њихов припремни период".

Утакмица у Комбанк арени почеће у четвртак у 20.45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар