Radonjić pred Galatu...

"U njihovom timu je košarkaš koji je odigrao više utakmica u Evroligi nego čitav naš tim", rekao je trener Crvene zvezde Telekom pred meč protiv vicešampiona Turske.

Košarka 15.10.2014 | 18:15
Radonjić pred Galatu...

Crveno-beli spremni su za novi početak u Evroligi. Prošle godine stali su u prvoj fazi, a ove žele korak više.
Košarkaši Zvezde zaigraće od četvrtka u Grupi D Evrolige, uz Galatasaraj, Laboral Kuću, Neptunas, Olimpijakos i Valensija. Takmičarsku godinu u najjačem takmičenju počeće pred svojim navijačima, u Kombank areni, u četvrtak uveče, kada bi pažnja oko fudbalske utakmice Srbija - Albanija ipak mogla da splasne.

Pred očekivano punom halom, tim Dejana Radonjića zaigraće protiv vicešampiona Turske. Dan ranije, šef struke crveno-belih govorio je u kakvom raspoloženju njegova ekipa dočekuje utakmicu.

"Turski klubovi imaju velika ulaganja, da bi ušli u samu završnicu Evrolige. I prošle godine su napravili odličan plasman i ušli među najboljih osam, kada ih je izbacila Barselona", rekao je trener Zvezde.

Posebno je istakao da naredni rival njegovog tima godinama ulaže veliki novac i da je tako bilo i ovog leta.

"Čak i na nivou Evrolige zaista mnogo ulažu. Normalno, novac na parketu ne igra, ali nisu ti igrači slučajno toliko plaćeni"

Galatasaraj je, uz Olimpijakos, bez sumnje favorit za osvajanje prvog mesta na tabeli. Njegov dres nose srpski internacionalci Zoran Erceg i Vladimir Micov, Portorikanac Karlos Arojo, Litvanac Martinas Pocijus, Grk Jan Vujukas, Australijanac Nejt Džavai, američki plej Nolan Smit, domaći igrači Keren Gonlum, Furkan Aldemir, Ender Arslan, Sinan Guler...

"Samim nabrajanjem njihovih imena jasno je kakve su im ambicije. U prelaznom roku su povlačili poteze koji su ih učinili još kvalitetnijima. Zadržavanjem Aroja, Ercega i Džavaija, uz ostanak domaćih igrača i dolazak Nolana Smita i Micova napravljena je odlična ekipa, puna iskusnih igrača. Vujukas, na primer ima osvojenu titulu Evrolige...", izjavio je Radonjić i dodao:

"U njihovoj ekipi igra igrač koji ima više nastupa u Evroligi nego čitav naš tim".

Prodaja karata za utakmicu i redovi ispred biletarnica nagovestili su da će Kombank arena biti ispunjena. Trener Zvezde ističe da je to veoma važno za njegov tim.

"Naša prednost su mladost, želja i energija, koju ćemo pružiti od pvog do 40 minuta. Podrška nam je potrebna svih 40 minuta, a mladost Zvezde će je opravdati. S obzirom na mladost ekipe, moguće je da se dese greške. Sada radimo malo drugačije nego prošle sezone, a atmosfera je takva da smo fokusirani na rad na terenu".

Da li postoji pritisak i imperativ ulaska u Top 16?

"Nemamo osnova da razmišljamo da li će nas taj pritisak opteretiti i u kojoj meri. Ne razmišljamo o tome. Uz podršku navijača prevazići ćemo neke svoje greške", dodao je.

Prema Radonjićevim rečima, neizvestan je nastup Branka Lazića (oporavlja se od loma prsta), a Stefan Jović je počeo da normalno trenira.

"Nama je najbitnije da napredujemo iz treninga u trening. Naravno, važan je napredak i kroz utakmice, posebno u Evroligi", podvukao je trener Zvezde.

Koja je slaba tačka Galatasaraja?

"Prema našim inforamacijama, Aradori i Vujukas ne igraju u Turskoj. Protiv nas očekujemo da budu kompletni i u takvom sastavu su zaista dobri. Nije važna naša procena šta bi i koliko mogli, jer se to lako može zaključiti kada se pogledaju njihovi igrači. Ne bi trebalo preterano da se analizira njihov pripremni period".

Utakmica u Kombank areni počeće u četvrtak u 20.45 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar