Индипендент: УЕФА је најкривља!

Британски "Индепендет" посматра немире у Београду из новог угла. 

Фудбал 15.10.2014 | 17:30
Индипендент: УЕФА је најкривља!

Британски лист "Индепендент" оценио је да је за инцидент на утакмици квалификација за првенство Европе између Србије и Албаније, испровоциран пуштањем дрона са заставом велике Албаније, делимично одговорна и Европска фудбалска унија (УЕФА).
Британски лист истиче да је УЕФА, упркос тога што је знала за постојање политичких тензија између Србије и Албаније, ове две земље ставила у исту групу квалификација.

"УЕФА је забранила албанским навијачима да присуствују утакмици, а раније је дозволила да Србија и Албанија буду у истој групи квалификација, упркос дугогодишњим политичким тензијама између ове две земље. Срби и Албанци су иначе, два ентитета која учествују у спору око Косова", подсећа "Индепендент".

УЕФА је уочи одређивања квалификаицоних група за ЕП 2016. раздвојила због политичких тензија Јерменију и Азербејџа, као и Шпанију и Гибралтар, док су Русија и Грузија пре жреба пристале на могућност да буду у истој групи, али се то није догодило.

Утакмица између Србије и Албаније, у квалификацијама за првенство Европе, прекинута је синоћ у Београду након скандалозне провокације албанских навијача и инцидената који су уследили након тога.

Коментари / 0

Оставите коментар