Indipendent: UEFA je najkrivlja!

Britanski "Independet" posmatra nemire u Beogradu iz novog ugla. 

Fudbal 15.10.2014 | 17:30
Indipendent: UEFA je najkrivlja!

Britanski list "Independent" ocenio je da je za incident na utakmici kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije, isprovociran puštanjem drona sa zastavom velike Albanije, delimično odgovorna i Evropska fudbalska unija (UEFA).
Britanski list ističe da je UEFA, uprkos toga što je znala za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, ove dve zemlje stavila u istu grupu kvalifikacija.

"UEFA je zabranila albanskim navijačima da prisustvuju utakmici, a ranije je dozvolila da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija, uprkos dugogodišnjim političkim tenzijama između ove dve zemlje. Srbi i Albanci su inače, dva entiteta koja učestvuju u sporu oko Kosova", podseća "Independent".

UEFA je uoči određivanja kvalifikaiconih grupa za EP 2016. razdvojila zbog političkih tenzija Jermeniju i Azerbejdža, kao i Španiju i Gibraltar, dok su Rusija i Gruzija pre žreba pristale na mogućnost da budu u istoj grupi, ali se to nije dogodilo.

Utakmica između Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prekinuta je sinoć u Beogradu nakon skandalozne provokacije albanskih navijača i incidenata koji su usledili nakon toga.

Komentari / 0

Ostavite komentar