Албанци крили дрон у свлачионици

Албански фудбалери сакрили су летјелицу која је носила заставу "Велике Албаније" у својој свлачионици пошто су напустили терен стадиона Партизана.

Србија 15.10.2014 | 12:15
Албанци крили дрон у свлачионици

Делегат Хари Бин два сата је тражио од Албанаца да из свлачионице изнесу један од два крунска доказа прекида меча са Србијом.Један од фудбалера албанске репрезентације са собом је понио дрон у општем метежу који је настао на терену послије прекида, али нико у гостујућем тиму није желио Бину да изађе у сусрет, преноси Б92.Други крунски доказ, застава "Велике Албаније", због које је утакмица и прекинута, завршила је у канцеларији делегата.

Европска фудбалска унија (УЕФА) неће журити са пресудом о одговорнима за прекид дуела Србије и Албаније, речено је за Б92 из Ниона.Иако је било говора да ће УЕФА по хитном поступку рјешити овај инцидент у квалификацијама за ЕУРО, ипак ће се све одвојати по уобичајеној постепеној процедури.Представници УЕФА су у уторак увече разговарали са представницима оба савеза, а у током дана ће да скупља извјештаје о инциденту на стадиону Партизана. Из УЕФА нису могли да потврде када може да се очекује званична одлука.

Тек након што се процјене сви аспекти догађаја УЕФА ће донијети одлуку да ли ће покренути дисциплински поступак против Србије и евентуално Албаније.Фудбалски савез Србије (ФСС) је најавио да ће се о инциденту огласити у току дана. Делегат меча Хери Бин из Холандије је након утакмице саопштио да ће он и специјални посматрач за безбједност послати извјештаје УЕФА, а да је одлука на Дисциплинској комисији.Меч на стадиону Партизана прекинута је након скандалозне провокације албанских навијача, због општег метежа на терену и туче која је уследила Капитен Србије Бранислав Ивановић је након меча испред саиграча саопштио да су они хтјели да играју, али да су Албанци одбили.

Дрон који је носио поменуту заставу су након меча наводно крили играчи Албаније у свлачионици, мада се на сликама јасно види да га за собом вуче један од навијача који је утрчао на терен, а међу којима је био и озлоглашени Иван Богданов.Капитен Албаније Љорик Цана је након меча рекао да су његови саиграчи и он нападнути, али да је Ивановић био за примјер.

Беким Баљај, који је напао Стефана Митровића због заставе, рекао је да би то свако урадио.Албански репрезентативци су током ноћи дочекани као хероји у Тирани, а током вечери су славили и Албанци славили и на улицама Приштине.Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПД

15.10.2014 12:48

Ово је нечувено шта се све може десити.

ОДГОВОРИТЕ