Albanci krili dron u svlačionici

Albanski fudbaleri sakrili su letjelicu koja je nosila zastavu "Velike Albanije" u svojoj svlačionici pošto su napustili teren stadiona Partizana.

Srbija 15.10.2014 | 12:15
Albanci krili dron u svlačionici

Delegat Hari Bin dva sata je tražio od Albanaca da iz svlačionice iznesu jedan od dva krunska dokaza prekida meča sa Srbijom.Jedan od fudbalera albanske reprezentacije sa sobom je ponio dron u opštem metežu koji je nastao na terenu poslije prekida, ali niko u gostujućem timu nije želio Binu da izađe u susret, prenosi B92.Drugi krunski dokaz, zastava "Velike Albanije", zbog koje je utakmica i prekinuta, završila je u kancelariji delegata.

Evropska fudbalska unija (UEFA) neće žuriti sa presudom o odgovornima za prekid duela Srbije i Albanije, rečeno je za B92 iz Niona.Iako je bilo govora da će UEFA po hitnom postupku rješiti ovaj incident u kvalifikacijama za EURO, ipak će se sve odvojati po uobičajenoj postepenoj proceduri.Predstavnici UEFA su u utorak uveče razgovarali sa predstavnicima oba saveza, a u tokom dana će da skuplja izvještaje o incidentu na stadionu Partizana. Iz UEFA nisu mogli da potvrde kada može da se očekuje zvanična odluka.

Tek nakon što se procjene svi aspekti događaja UEFA će donijeti odluku da li će pokrenuti disciplinski postupak protiv Srbije i eventualno Albanije.Fudbalski savez Srbije (FSS) je najavio da će se o incidentu oglasiti u toku dana. Delegat meča Heri Bin iz Holandije je nakon utakmice saopštio da će on i specijalni posmatrač za bezbjednost poslati izvještaje UEFA, a da je odluka na Disciplinskoj komisiji.Meč na stadionu Partizana prekinuta je nakon skandalozne provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je usledila Kapiten Srbije Branislav Ivanović je nakon meča ispred saigrača saopštio da su oni htjeli da igraju, ali da su Albanci odbili.

Dron koji je nosio pomenutu zastavu su nakon meča navodno krili igrači Albanije u svlačionici, mada se na slikama jasno vidi da ga za sobom vuče jedan od navijača koji je utrčao na teren, a među kojima je bio i ozloglašeni Ivan Bogdanov.Kapiten Albanije Ljorik Cana je nakon meča rekao da su njegovi saigrači i on napadnuti, ali da je Ivanović bio za primjer.

Bekim Baljaj, koji je napao Stefana Mitrovića zbog zastave, rekao je da bi to svako uradio.Albanski reprezentativci su tokom noći dočekani kao heroji u Tirani, a tokom večeri su slavili i Albanci slavili i na ulicama Prištine.Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

PD

15.10.2014 12:48

Ovo je nečuveno šta se sve može desiti.

ODGOVORITE