Унапријед планирана политичка провокација

Министар спољних послова Ивица Дачић оцјенио је да је инцидент на фудбалској утакмици Србија-Албанија смишљена и унапријед планирана политичка провокација.

Србија 15.10.2014 | 13:17
Унапријед планирана политичка провокација

Дачић сматра да Србија не сноси никакву одговорност за прекид утакмице.

"Ово се никада није догодило ни на једној фудбалској утакмици и унапријед је припремљено. За мене је централно питање како ће реаговати Европска унија и УЕФА, јер да је неко из Србије развио заставу "Велике Србије" у Тирани или Приштини то би већ било на дневном реду Савјета безбједности Уједињених нација. У овом инциденту нароцито је спорна чињеница да је то урадио брат премијера Албаније који треба овде да буде гост. Све то ставља политицку димензију на цио догадај и ово је политицка провокација", рекао је Дачић за "Блиц", објављено је на сајту тог листа.

Он је рекао и да су током цијелог дана дипломате из ЕУ вршиле притисак да се албански навијачи, које су српски органи хтјели да задрже на аеродрому, пусте на стадион, иако нису имали карте.

"Србија не сноси никакву одговорност за прекид ове утакмице", поручио је Дачић.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је након скандалозне провокације албанских навијача, који су на беспилотну летјелицу окачили заставу тзв. велике Албаније, а након тога је избио општи метеж на стадиону и туча на терену.

Брат албанског премијера Олси Рама пуштен је и одлетео је за Тирану, након што је задржан на стадиону Партизана због сумње да је дроном испровоцирао инциденте.

Велики инцидент се догодио у јеку наговјештаја побољшања односа Србије и Албаније, због чега је за 22. октобар најављена посјета Београду премијера Албаније Едија Раме, што би био први случај доласка премијера Албаније у Србију у последњих 70 година.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Игор

15.10.2014 10:59

Па засто нисмо спријецили провокацију? Колико вам данас сиптара зиви у Београду? Ово се само нама мозе десити. Занима ме само да ли би иједан нас навијац смио отици у Тирану, а камоли да носи заставу своје земље и навија за њу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тб

15.10.2014 11:30

Браћо Срби ово је срамота шта се ради и колико смо ми још увијек народ без карактера и достојанства.Ми смо народ са кратким памћењем,шта мислите како је сада нашој браћи на Косову а ми примамо Албанце у наше градове. Исти отварају посластичарнице и пекаре као у Требињу и бројем у тој пекари раде 3 радника из Требиња остало 9 су Албанци који спавају у тој пекари.Шта мислите кад би ми тако нешто могли урадити у Приштини или било гдје на Косову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

15.10.2014 11:51

Занима мене од куда та безпилотна летјелица на трибинама... Гдје је ту обезбједјење...Мене су на текми претресли...само сам могао унијети цигаре,лицне ствари и сок у овц фласи... Остало су све одузимали... Ту све несто смрди... !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нокола

15.10.2014 13:04

Смо ме занима како је могуце уњети предмет летеци .стасу радили редари полиција .

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

15.10.2014 14:26

Прво треба дасе види одакле је досао дрон. На паркингу имају камере и обезбједјење . А изгледа да нико није видио бакље бацање предмета на играце и онда улазак навијаца на терен. Мислите да УЕФА нема снимке које нису нама објављене. Ми смо криви сто немамо распекта ни према било коме а сад глумимо зртву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хак

15.10.2014 15:48

Ови поједини коментари немају никаквог смисла. Зар због једне заставе да неко туце играце? Халло бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

15.10.2014 20:16

Хало бре,нико није ни пипнуо албанске играце док они нису напали играца србије који је успио да ухвати карту велике албаније

ОДГОВОРИТЕ