Шта кажу у ГРЧ, МАК, ЦГ и АЛБ о провокацији?

Застава Велике Албаније изазвала је хаос на стадиону Партизана током утакмице Србија - Албанија, територије које су приказане на овој мапи обухватају и државе из окружења, а њихови медији су на различите начине извештавали о дешавањима у Хумској.

Фудбал 15.10.2014 | 14:30
Шта кажу у ГРЧ, МАК, ЦГ и АЛБ о провокацији?

На застави која је летела над стадионом Партизана, налазила се и мапа Велике Албаније, у оквиру које су виђене области Црне Горе са Подгорицом, западни делови Грчке, половина садашње Македоније уз део Србије скоро до Ниша. Ево како су медији из ових држава пренели шта се десило у Београду.

Грчка агенција "АНА-МПА" штуро је извештавала о догађајима на стадиону Партизана, само објавивши да је утакмица прекинута због заставе на којој је мапа Велике Албаније и да је приведен Олси Рама, док је Новаспортс.гр ситуацију описала на следећи начин:

"Током утакмице, летелица се појавила на терену, на њој је висила застава Велике Албаније која је разљутила Србе, што је довело до нереда на терену и ван њега".

На Енет.гр је вест о дешавањима у Београду читанија од извештаја са утакмице Грчка - Северна Ирска (0:2), док Антена није баш најспретније објаснила о чему се заправо ради, јер је саопштила да се ради о "застави са силуетом Косова".

Црногорска "Побједа" пренела је само да је "сусрет прекинут када се изнад терена појавио мали летећи објекат са албанском заставом", док су "Вијести" више испратиле овај догађај.

"На препуном стадиону некадашње ЈНА, у једном тренутку дрон са заставом Велике Албаније улетео је на стадион, све је прокључало, а када се направа коју најчешће користе полицији спустила довољно ниско, албанску заставу ухватио је репрезентативац Србије Стефан Митровић.

Био је ти сигнал за општи метеж - утрчали су играчи са обе клупе, али и навијачи са трибина. Неки од њих ударили су албанске играче, ови су одговарали, а најдебљи крај гости су извукли код тунела, покушавајући да се докопају свлачионица, где је актере меча послао судија Мартин Еткинсон. За то време, полиција је невероватно индолентно посматрала дешавања на терену, а посебно крај тунела", преносе "Вијести", додајући да су на крају навијачи поздравили навијаче уз увреде на рачун премијера Србије Александра Вучића.

Македонска "Алфа" није прецизирала да је у питању била застава Велике Албаније, док је "Канал 5" навео да је у питању скандалозна провокација за домаћине.

"У 42. минуту појавила се летелица на даљинско управљање, са картом Велике Албаније и мале Србије. Када је Стефан Митровић преузео заставу, неколико играча Албаније му је пришло и започело борбу, па је судија прекинуо утакмицу".

Албански Алсат, медиј стациониран у Македонији, поручио је да је та "застава светиња коју не би требало да дира било ко, а нарочито не Србин, па су играчи реаговали како би заштитили заставу", највећу пажњу придајући улетању Ивана Богданова на терен.

Коментари / 0

Оставите коментар