Šta kažu u GRČ, MAK, CG i ALB o provokaciji?

Zastava Velike Albanije izazvala je haos na stadionu Partizana tokom utakmice Srbija - Albanija, teritorije koje su prikazane na ovoj mapi obuhvataju i države iz okruženja, a njihovi mediji su na različite načine izveštavali o dešavanjima u Humskoj.

Fudbal 15.10.2014 | 14:30
Šta kažu u GRČ, MAK, CG i ALB o provokaciji?

Na zastavi koja je letela nad stadionom Partizana, nalazila se i mapa Velike Albanije, u okviru koje su viđene oblasti Crne Gore sa Podgoricom, zapadni delovi Grčke, polovina sadašnje Makedonije uz deo Srbije skoro do Niša. Evo kako su mediji iz ovih država preneli šta se desilo u Beogradu.

Grčka agencija "ANA-MPA" šturo je izveštavala o događajima na stadionu Partizana, samo objavivši da je utakmica prekinuta zbog zastave na kojoj je mapa Velike Albanije i da je priveden Olsi Rama, dok je Novasports.gr situaciju opisala na sledeći način:

"Tokom utakmice, letelica se pojavila na terenu, na njoj je visila zastava Velike Albanije koja je razljutila Srbe, što je dovelo do nereda na terenu i van njega".

Na Enet.gr je vest o dešavanjima u Beogradu čitanija od izveštaja sa utakmice Grčka - Severna Irska (0:2), dok Antena nije baš najspretnije objasnila o čemu se zapravo radi, jer je saopštila da se radi o "zastavi sa siluetom Kosova".

Crnogorska "Pobjeda" prenela je samo da je "susret prekinut kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa albanskom zastavom", dok su "Vijesti" više ispratile ovaj događaj.

"Na prepunom stadionu nekadašnje JNA, u jednom trenutku dron sa zastavom Velike Albanije uleteo je na stadion, sve je proključalo, a kada se naprava koju najčešće koriste policiji spustila dovoljno nisko, albansku zastavu uhvatio je reprezentativac Srbije Stefan Mitrović.

Bio je ti signal za opšti metež - utrčali su igrači sa obe klupe, ali i navijači sa tribina. Neki od njih udarili su albanske igrače, ovi su odgovarali, a najdeblji kraj gosti su izvukli kod tunela, pokušavajući da se dokopaju svlačionica, gde je aktere meča poslao sudija Martin Etkinson. Za to vreme, policija je neverovatno indolentno posmatrala dešavanja na terenu, a posebno kraj tunela", prenose "Vijesti", dodajući da su na kraju navijači pozdravili navijače uz uvrede na račun premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Makedonska "Alfa" nije precizirala da je u pitanju bila zastava Velike Albanije, dok je "Kanal 5" naveo da je u pitanju skandalozna provokacija za domaćine.

"U 42. minutu pojavila se letelica na daljinsko upravljanje, sa kartom Velike Albanije i male Srbije. Kada je Stefan Mitrović preuzeo zastavu, nekoliko igrača Albanije mu je prišlo i započelo borbu, pa je sudija prekinuo utakmicu".

Albanski Alsat, medij stacioniran u Makedoniji, poručio je da je ta "zastava svetinja koju ne bi trebalo da dira bilo ko, a naročito ne Srbin, pa su igrači reagovali kako bi zaštitili zastavu", najveću pažnju pridajući uletanju Ivana Bogdanova na teren.

Komentari / 0

Ostavite komentar