Ћурчић срећан и поносан на 'Орлиће'!

Селектор "орлића" изјавио је да су његови играчи победом над Шпанијом у гостима "немогућу мисију претворили у могућу".

Фудбал 15.10.2014 | 12:45
Ћурчић срећан и поносан на 'Орлиће'!

Тријумф младе репрезентације Србије у Кадизу и пласман на Европско првенство ове вечери је пао у сенку незабележеног инцидента на утакмици "А" селекција Србије и Албаније.

Ипак, оно што су урадили изабраници Радована Ћурчића неће бити тек тако заборављено. Јер, "орлићи" су елиминисали браниоца европске титуле и предстоје им припреме за завршни турнир у Чешкој од 17. до 30. јуна наредне године.

Ова генерација биће, дакле, актуелна још дуго, дуго...

"Немогућу мисију смо претворили у могућу. Толико сам поносан у овом тренутку на своје момке да се не може описати, јер су се борили као лавови. Од срца им честитам", рекао је Ћурчић након победе у двомечу баража (0:0 у Јагодини, 2:1 у реваншу).

Горан Чаушић преузео је капитенску траку од Марка Петковића и истакао да је имао огромну част.

"Иако није важно код кога је била трака, јер смо сви одиграли максимално, мене је све ово испунило као никада у каријери. Показали смо да смо бољи од овако квалитетне Шпаније".

Сјајни голман Марко Дмитровић такође је био усхићен успехом "орлића".

"Сви су сумњали у нас, сви су нас отписали, али између себе смо знали да и овако десектовани можемо да играмо и победимо Шпанију".

Постићи овакав успех без буквално читавог тима (Лазар Марковић, Настасић, Јојић, Ђуричић, Александар Митровић, Спајић, Пантић, Петковић, Брашанац, Андрија Живковић) заиста је један од највећих подвига српског фудбала.

Браво, браво, браво! И срећно у Чешкој!

Могући противници Србије на У-21 Европском првенству биће домаћин Чешка, Италија, Немачка, Енглеска, Португал, Данска и Шведска. Жреб ће бити одржан 6. новембра у Прагу.

Коментари / 0

Оставите коментар