Ćurčić srećan i ponosan na 'Orliće'!

Selektor "orlića" izjavio je da su njegovi igrači pobedom nad Španijom u gostima "nemoguću misiju pretvorili u moguću".

Fudbal 15.10.2014 | 12:45
Ćurčić srećan i ponosan na 'Orliće'!

Trijumf mlade reprezentacije Srbije u Kadizu i plasman na Evropsko prvenstvo ove večeri je pao u senku nezabeleženog incidenta na utakmici "A" selekcija Srbije i Albanije.

Ipak, ono što su uradili izabranici Radovana Ćurčića neće biti tek tako zaboravljeno. Jer, "orlići" su eliminisali branioca evropske titule i predstoje im pripreme za završni turnir u Češkoj od 17. do 30. juna naredne godine.

Ova generacija biće, dakle, aktuelna još dugo, dugo...

"Nemoguću misiju smo pretvorili u moguću. Toliko sam ponosan u ovom trenutku na svoje momke da se ne može opisati, jer su se borili kao lavovi. Od srca im čestitam", rekao je Ćurčić nakon pobede u dvomeču baraža (0:0 u Jagodini, 2:1 u revanšu).

Goran Čaušić preuzeo je kapitensku traku od Marka Petkovića i istakao da je imao ogromnu čast.

"Iako nije važno kod koga je bila traka, jer smo svi odigrali maksimalno, mene je sve ovo ispunilo kao nikada u karijeri. Pokazali smo da smo bolji od ovako kvalitetne Španije".

Sjajni golman Marko Dmitrović takođe je bio ushićen uspehom "orlića".

"Svi su sumnjali u nas, svi su nas otpisali, ali između sebe smo znali da i ovako desektovani možemo da igramo i pobedimo Španiju".

Postići ovakav uspeh bez bukvalno čitavog tima (Lazar Marković, Nastasić, Jojić, Đuričić, Aleksandar Mitrović, Spajić, Pantić, Petković, Brašanac, Andrija Živković) zaista je jedan od najvećih podviga srpskog fudbala.

Bravo, bravo, bravo! I srećno u Češkoj!

Mogući protivnici Srbije na U-21 Evropskom prvenstvu biće domaćin Češka, Italija, Nemačka, Engleska, Portugal, Danska i Švedska. Žreb će biti održan 6. novembra u Pragu.

Komentari / 0

Ostavite komentar