Лендл одбио Бердиха!

Томаш Бердих попут својих ривала из топ 10 желео је да ради са бившим гренд слем шампионом Иваном Лендлом, али га је хладни Чех одбио.

Тенис 15.10.2014 | 11:45
Лендл одбио Бердиха!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић сарађује са Борисом Бекером, другопласираног са АТП листе Роџера Федерера тренира Стефан Едберг, Кеи Нишикори, који је тренутно шести, ради под будним оком Мајкла Чанга, а осмопласираног Марина Чилића узео је под своје Горан Иванишевић и сви ти тенисери играју добро, напредују и постижу одличне резултате.
И Томаш Бердих желео је да ангажује бившег шампиона Ивана Лендла, након што је овај у марту окончао сарадњу са Ендијем Марејом, коме је помогао да освоји две гренд слем титуле - на УС Опену и Вимлдону током двогодишње сарадње.

Бивши број један, који је током 16 година професионалне каријере освојио осам гренд слем трофеја, захвалио се седмом тенисеру света на позиву, али и објаснио да није могуће да сада дође до те сарадње.

"Имао сам задовољство да разговарам о тенису са Иваном Лендлом. Резултат? Иван би желео да ми помогне, али је исувише заузет", написао је на Тwиттеру Бердих.

Иван Лендл раније је изјавио да из сарадње са Марејом носи позитивне утиске и да ће се сигурно, када поново дође време за то, окушати у том послу јер је довољно уживао у њему.

Он је додао да тренерски посао обухвата и део који сви мање воле, попут сталних путовања, дугог одуства од куће, боравка на аеродромима широм света... Лендл је истакао да ништа не воли да ради на пола, па стога када опет буде имао жељу и времена да се у потпуности посвети тренерском послу, пристаће да сарађује са неким играчем.

До тада Томаше, стрпљење и рекет у руке и напорно вежбај...

Коментари / 0

Оставите коментар