Lendl odbio Berdiha!

Tomaš Berdih poput svojih rivala iz top 10 želeo je da radi sa bivšim grend slem šampionom Ivanom Lendlom, ali ga je hladni Čeh odbio.

Tenis 15.10.2014 | 11:45
Lendl odbio Berdiha!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sarađuje sa Borisom Bekerom, drugoplasiranog sa ATP liste Rodžera Federera trenira Stefan Edberg, Kei Nišikori, koji je trenutno šesti, radi pod budnim okom Majkla Čanga, a osmoplasiranog Marina Čilića uzeo je pod svoje Goran Ivanišević i svi ti teniseri igraju dobro, napreduju i postižu odlične rezultate.
I Tomaš Berdih želeo je da angažuje bivšeg šampiona Ivana Lendla, nakon što je ovaj u martu okončao saradnju sa Endijem Marejom, kome je pomogao da osvoji dve grend slem titule - na US Openu i Vimldonu tokom dvogodišnje saradnje.

Bivši broj jedan, koji je tokom 16 godina profesionalne karijere osvojio osam grend slem trofeja, zahvalio se sedmom teniseru sveta na pozivu, ali i objasnio da nije moguće da sada dođe do te saradnje.

"Imao sam zadovoljstvo da razgovaram o tenisu sa Ivanom Lendlom. Rezultat? Ivan bi želeo da mi pomogne, ali je isuviše zauzet", napisao je na Twitteru Berdih.

Ivan Lendl ranije je izjavio da iz saradnje sa Marejom nosi pozitivne utiske i da će se sigurno, kada ponovo dođe vreme za to, okušati u tom poslu jer je dovoljno uživao u njemu.

On je dodao da trenerski posao obuhvata i deo koji svi manje vole, poput stalnih putovanja, dugog odustva od kuće, boravka na aerodromima širom sveta... Lendl je istakao da ništa ne voli da radi na pola, pa stoga kada opet bude imao želju i vremena da se u potpunosti posveti trenerskom poslu, pristaće da sarađuje sa nekim igračem.

Do tada Tomaše, strpljenje i reket u ruke i naporno vežbaj...

Komentari / 0

Ostavite komentar