Ко ће сјести у посланичке клупе?

Прелиминарни резултати општих избора показују да би СНСД могао да има 30 посланика у Народној скупштини Републике Српске, а улазак у парламент изборили су Игор Радојичић, Срђан Амиџић, Зоран Тегелтија, Драгољуб Давидовић и Гордана Тешановић.

Република Српска 15.10.2014 | 09:03
Ко ће сјести у посланичке клупе?

Они су мандате освојили у изборној јединици три, која обухвата Бањалуку и сусједне општине, а са компензационе листе придружиће им се још један посланик из СНСД-а.

Према прелиминарним подацима које је објавила Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ СДС би требало да освоји 24 мандата у парламенту РС, од којих је пет са компензационе листе. У овој странци, међутим, нису жељели да откривају ко је већ сигурно у посланичкој клупи.

ДНС ће највјероватније имати девет посланика, а директни мандат, на основу досадашњег броја гласова, сигурно ће добити Недељко Чубриловић. Њега по броју гласова у бањалучкој изборној јединици слиједи актуелни одборник у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић и он би могао да се нађе у Народној скупштини ако Чубриловић према очекивању добије мјесто у извршној власти.

Четврти клуб по бројности биће ПДП, који би требало да има седам посланика, од којих је један са компензације.

Према незваничним информацијама у парламенту РС сједиће Ранко Смиљанић, Перица Бундало, Бранислав Бореновић, Славиша Марковић, Миро Брчкало, Снежана Стојановић и Зоран Пологош.

НДП-у би могло припасти пет посланичких мјеста, од којих два преко компензације, али у овој странци нисмо успјели да добијемо информације о именима њихових кандидата који су прошли у Народну скупштину.

На исти број посланика, од којих су два са компензационе листе, може да рачуна и СП.
Према садашњем броју гласова пролаз имају предсједник СП-а Петар Ђокић и Недељко Милаковић, који је изборио директан мандат из изборне јединице три.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

око

15.10.2014 07:59

Тај један с компензационе листе је кафе куварица једне јавне установе која се изјасњава као Хрватица. Нека нам је Бог у помоци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

15.10.2014 08:14

Ова скупштина стоји на кредиту,свице они бити позади,само полако!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тотем

15.10.2014 09:07

75% овог народа није хтјело промјене. Неће ред и поредак. Незаинтересовани су. Неће да живе од свог рада него чекају да им неко баци мрвицу да преживе до ујутру. Изнад свега воле односно обожавају корупцију. Криминалци су им идоли. Необразовани суи мрзе образоване. Мрзе и стварно способне то јесто не који знају нешто развити и произвести. То је чињеница. Све остаје по старом. Овдје може доћи до промјена једино ако се Американцима ово све до те мјере згадило да одлуче да они овдје заведу реда. И донесу ту промјену, за образоване, културне, поштене, једном ријечју, исправне људи који су дебелом мањини (25%) и који су тлачени од идиота ево већ бар 25 година а и од раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоца

15.10.2014 10:06

Па ко гласа за овог Цубриловица

ОДГОВОРИТЕ
Name

схахбаз

15.10.2014 13:20

Фоца ко да си од јуце,зар ниси цуо за дописивање гласова,потребно ти је само да странка оствари резултат и ако имас паре за посматраце онда си дописан,то раде све странке својим лидерима.

ОДГОВОРИТЕ