Ko će sjesti u poslaničke klupe?

Preliminarni rezultati opštih izbora pokazuju da bi SNSD mogao da ima 30 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ulazak u parlament izborili su Igor Radojičić, Srđan Amidžić, Zoran Tegeltija, Dragoljub Davidović i Gordana Tešanović.

Republika Srpska 15.10.2014 | 09:03
Ko će sjesti u poslaničke klupe?

Oni su mandate osvojili u izbornoj jedinici tri, koja obuhvata Banjaluku i susjedne opštine, a sa kompenzacione liste pridružiće im se još jedan poslanik iz SNSD-a.

Prema preliminarnim podacima koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) BiH SDS bi trebalo da osvoji 24 mandata u parlamentu RS, od kojih je pet sa kompenzacione liste. U ovoj stranci, međutim, nisu željeli da otkrivaju ko je već sigurno u poslaničkoj klupi.

DNS će najvjerovatnije imati devet poslanika, a direktni mandat, na osnovu dosadašnjeg broja glasova, sigurno će dobiti Nedeljko Čubrilović. Njega po broju glasova u banjalučkoj izbornoj jedinici slijedi aktuelni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić i on bi mogao da se nađe u Narodnoj skupštini ako Čubrilović prema očekivanju dobije mjesto u izvršnoj vlasti.

Četvrti klub po brojnosti biće PDP, koji bi trebalo da ima sedam poslanika, od kojih je jedan sa kompenzacije.

Prema nezvaničnim informacijama u parlamentu RS sjediće Ranko Smiljanić, Perica Bundalo, Branislav Borenović, Slaviša Marković, Miro Brčkalo, Snežana Stojanović i Zoran Pologoš.

NDP-u bi moglo pripasti pet poslaničkih mjesta, od kojih dva preko kompenzacije, ali u ovoj stranci nismo uspjeli da dobijemo informacije o imenima njihovih kandidata koji su prošli u Narodnu skupštinu.

Na isti broj poslanika, od kojih su dva sa kompenzacione liste, može da računa i SP.
Prema sadašnjem broju glasova prolaz imaju predsjednik SP-a Petar Đokić i Nedeljko Milaković, koji je izborio direktan mandat iz izborne jedinice tri.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

oko

15.10.2014 07:59

Taj jedan s kompenzacione liste je kafe kuvarica jedne javne ustanove koja se izjasnjava kao Hrvatica. Neka nam je Bog u pomoci!

ODGOVORITE
Name

Roki

15.10.2014 08:14

Ova skupština stoji na kreditu,svice oni biti pozadi,samo polako!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Totem

15.10.2014 09:07

75% ovog naroda nije htjelo promjene. Neće red i poredak. Nezainteresovani su. Neće da žive od svog rada nego čekaju da im neko baci mrvicu da prežive do ujutru. Iznad svega vole odnosno obožavaju korupciju. Kriminalci su im idoli. Neobrazovani sui mrze obrazovane. Mrze i stvarno sposobne to jesto ne koji znaju nešto razviti i proizvesti. To je činjenica. Sve ostaje po starom. Ovdje može doći do promjena jedino ako se Amerikancima ovo sve do te mjere zgadilo da odluče da oni ovdje zavedu reda. I donesu tu promjenu, za obrazovane, kulturne, poštene, jednom riječju, ispravne ljudi koji su debelom manjini (25%) i koji su tlačeni od idiota evo već bar 25 godina a i od ranije.

ODGOVORITE
Name

foca

15.10.2014 10:06

Pa ko glasa za ovog Cubrilovica

ODGOVORITE
Name

shahbaz

15.10.2014 13:20

Foca ko da si od juce,zar nisi cuo za dopisivanje glasova,potrebno ti je samo da stranka ostvari rezultat i ako imas pare za posmatrace onda si dopisan,to rade sve stranke svojim liderima.

ODGOVORITE