Ко је Стефан Митровић - херој српских навијача?

Штопер српске репрезентације Стефан Митровић човек је који је обуставио операцију велике провокације домаће публике у Хумској на сусрету Србије и Албаније и скинуо заставу са мапом тзв. велике Албаније која је уз помоћ дрона надлетала стадион Партизана.

Фудбал 15.10.2014 | 09:45
Ко је Стефан Митровић - херој српских навијача?

Када се погледа снимак, јасно се види да Митровић из скока дохватио заставу, а затим мирно наставио да вуче канап како би спустио и дрон. Све време се понашао достојанствено, није провоцирао албанске фудбалере, нити је заставу гужвао или цепао, иако му то нико од домаће публике на стадиону сигурно не би замерио.

Упркос његовом мирном потезу и настојању да се утакмица настави, играчи Албаније су дотрчали до дефанзивца Србије и почели да га гурају и стварају гужву, из чега се изродио хаос.

Није ово деби Митровићев, али као да јесте, јер му је тек друга утакмица у дресу "орлова", а ни крив и дужан допао је у ову ситуацију.

Митровић, који је 22. маја 1990. године рођен у Београду, започео је професионалну каријеру у Петржалци из Братиславе, а онда се после Збројовка Брна вратио у домовину, у Металац из Горњег Милановца. Ту се мало задржао, јер је већ у 2012. години нашао ангажман у Кортрику, где је постигао једина три гола у каријери.

Ипак, чекала га је селидба у Бенфику, где је био најављен као члан тадашње велике српске колоније, али се није изборио за позицију, те је одатле наставио пут, овога пута у суседн Шпанију. Ваљадолид га је представио као велико појачање, али је то била само позајмица, тако да је од ове сезоне члан немачког Фрајбурга.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Орао

15.10.2014 10:09

Достојанствено би се понасао да је пустио да органи реда и мира одраде то умјесто њега, насупрот потезу који је изреволтирао сиптарцице на терену па онда и навијаце. Наравно да сам се тресао од муке када сам видио сцену са дроном и сиптарском заставом, али је савресено јасно било да је постојала намјера да се провоцира публика и заврси прица...

ОДГОВОРИТЕ