Ko je Stefan Mitrović - heroj srpskih navijača?

Štoper srpske reprezentacije Stefan Mitrović čovek je koji je obustavio operaciju velike provokacije domaće publike u Humskoj na susretu Srbije i Albanije i skinuo zastavu sa mapom tzv. velike Albanije koja je uz pomoć drona nadletala stadion Partizana.

Fudbal 15.10.2014 | 09:45
Ko je Stefan Mitrović - heroj srpskih navijača?

Kada se pogleda snimak, jasno se vidi da Mitrović iz skoka dohvatio zastavu, a zatim mirno nastavio da vuče kanap kako bi spustio i dron. Sve vreme se ponašao dostojanstveno, nije provocirao albanske fudbalere, niti je zastavu gužvao ili cepao, iako mu to niko od domaće publike na stadionu sigurno ne bi zamerio.

Uprkos njegovom mirnom potezu i nastojanju da se utakmica nastavi, igrači Albanije su dotrčali do defanzivca Srbije i počeli da ga guraju i stvaraju gužvu, iz čega se izrodio haos.

Nije ovo debi Mitrovićev, ali kao da jeste, jer mu je tek druga utakmica u dresu "orlova", a ni kriv i dužan dopao je u ovu situaciju.

Mitrović, koji je 22. maja 1990. godine rođen u Beogradu, započeo je profesionalnu karijeru u Petržalci iz Bratislave, a onda se posle Zbrojovka Brna vratio u domovinu, u Metalac iz Gornjeg Milanovca. Tu se malo zadržao, jer je već u 2012. godini našao angažman u Kortriku, gde je postigao jedina tri gola u karijeri.

Ipak, čekala ga je selidba u Benfiku, gde je bio najavljen kao član tadašnje velike srpske kolonije, ali se nije izborio za poziciju, te je odatle nastavio put, ovoga puta u susedn Španiju. Valjadolid ga je predstavio kao veliko pojačanje, ali je to bila samo pozajmica, tako da je od ove sezone član nemačkog Frajburga.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Orao

15.10.2014 10:09

Dostojanstveno bi se ponasao da je pustio da organi reda i mira odrade to umjesto njega, nasuprot potezu koji je izrevoltirao siptarcice na terenu pa onda i navijace. Naravno da sam se tresao od muke kada sam vidio scenu sa dronom i siptarskom zastavom, ali je savreseno jasno bilo da je postojala namjera da se provocira publika i zavrsi prica...

ODGOVORITE