У сјенци прекида - огроман успјех 'Орлића'!

Млада репрезентација Србије у шок-завршници победила Шпанце у Кадизу и пласирала се на ЕП у Чешкој - 1:2 (0:1).

Фудбал 15.10.2014 | 09:30
У сјенци прекида - огроман успјех 'Орлића'!

Скоро пет година је У-21 селекција Шпаније била без пораза у званичним утакмицама, али свакој серији једном дође крај.

Феноменална вест је да су позитиван низ Шпанаца од чак 35 утакмица прекинули српски фудбалери под вођством селектора Радована Ћурчића!

После 0:0 у првом мечу баража у Јагодини, "орлићи" су добили реванш у Кадизу резултатом 2:1.

Повели смо у 31. минуту, аутоголом Хуана Гаје после центаршута Александра Пешића. Изједначио је Серђи Роберто у 91. минуту, али је Филип Костић два минута касније из контранапада отклонио све дилеме и поставио коначан резултат.

Србија би и са ремијем прошла на Европско првенство у Чешкој, али овако је још слађе!

"Орлићи" су последњи пут били учесници ЕП 2009. године у Шведској.

Након тога нисмо прошли квалификациону групу за турнир у Данској 2011, а на путу до Израела 2013. зауставили су нас Енглези у оном чувеном баражу, завршеном тучом и инцидентима на стадиону под Багдалом.

Оба пута када смо изостали са ЕП, титуле су узимали Шпанци, али сада баш њих неће бити међу осам најбољих на континенту - заслугом ослабљене селекције Србије, у којој је овог уторка пре свих бриљирао голман Марко Дмитровић, а онда и сви остали.

Штопери Ћирковић и Вељковић добили су на десетине ваздушних дуела, Стојковић и Петровић затворили бокове, Радоја, Ковачевић и Чаушић "преорали" средину терена, Костић и Срнић предводили контре, а Пешић се борио са Гомезом и Мунијесом, успевши да једним бегом донесе вођство, које је екипи омогућило да мирно издржи бројне налете данас прилично немоћних Иска, Мунира и другова.

Однос шутева у оквир гола 6:3 показује да домаћи фудбалери нису на прави начин искористили знатно већи посед лопте, а то је резултат Ћурчићеве "мурињовске" тактике, којом их је пуштао да дођу на 20-30 метара од гола и онда их фрустрирао дисциплинованом одбраном.

Треба подсетити да је наша екипа у самом финишу утакмице у петак остала без капитена Марка Петковића, који је покидао предњи укрштени лигамент колена.

То је био само последњи у низу пехова младе селекције, у чијим редовима није било ни суспендованог Пантића, повређених Спајића, Живковића и Брашанца, као ни бројних фудбалера који су у "А" репрезентацији код Дика Адвоката.

Шпанци су квалификациону групу освојили са седам победа и само једним ремијем, у последњем колу против Аустрије, док су "орлићи" прошли у бараж као други у групи, иза Италије и испред Белгије.

ЕНГЛЕЗИ БОЉИ ОД ХРВАТА
Хрватска - ЕНГЛЕСКА 1:2 (први меч 1:2)
НЕМАЧКА - Украјина 2:0 (3:0)
ПОРТУГАЛ - Холандија 5:4 (2:0)
ИТАЛИЈА - Словачка 3:1 (1:1)
Исланд - ДАНСКА 1:1 (0:0)
ШВЕДСКА - Француска 3:0 (0:2)

ЧЕШКА се директно пласирала као домаћин

Коментари / 0

Оставите коментар