А шта свијет каже о прекиду?

Прочитајте како су "Би-Би-Си", "Гардијан", "Марка" и "Газета дело Спорт" видели прекид утакмице Србија - Албанија у Београду.

Фудбал 15.10.2014 | 09:00
А шта свијет каже о прекиду?

"Утакмица Србије и Албаније прекинута је зато што је дрон носио политичку поруку која је 'запалила' сукоб на терену, у којем су учествовали и играчи и навијачи на стадиону Партизана", јавља "Би-Би-Си" у уторак увече.

Британски јавни сервис пренео је да су албанска застава и политичка порука (симбол "Велике Албаније") летеле над тереном и да их је спустио на земљу српски играч Стефан Митровић (на слици).

"Албански фудбалери покушали су да је преотму, пре него што је неколико навијача улетело на терен. Енглески судија Еткинсон је извео играче са терена, а после 30 минута УЕФА је потврдила да је утакмица суспендована", пише "Би-Би-Си".

Такође британски "Гардијан" пише да је дрон (навођена летелица) изазвала велики инцидент. Такође без заузимања било чије стране.

"Политички осетљива утакмица квалификација за ЕУРО 2016 прекинута је у уторак сукобом играча оба тима око заставе. Утакмица је заустављена када је застава такозване 'Велике Албаније' летела преко стадиона и терена, на нечему што је личило на ручно навођени мали дрон", јавља тај лист, уз објашњење:

"Српски фудбалер потом је зграбио заставу и изазвао љутиту реакцију албанских играча, после које је уследио ружан блиски контакт. Полиција за разбијање демонстрација улетела је на терен, као и туце навијача".

Шпанска "Марка" такође је посветила велику пажњу утакмици у Хумској.

"Утакмица Србије и Албаније, квалификациона за ЕУРО 2016, прекинута је због претње сукоба играча два тима, активирања пиротехничких средстава на трибинама и покушаја инвазије навијача на терен. Све је почело када је дрон летео изнад терена са заставом 'Велике Албаније'".

Исти лист подсећа да је утакмица носила са собом ризик због утакмице две нације, међу којима влада политичка тензија због Косова, "бивше српске покрајине већином насељене етничким Албанцима, која је једностарно прогласина независност 2008. године", додају шпански новинари.

"Хаос и инциденти", пише "Газета дело спорт".

"Тензија, политика и фудбал само у позадини. Било је познато да ће утакмица Србија - Албанија бити посебан изазов за све, па је гостујућим навијачима забрањено да уђу на стадион. Ипак, оно што се догодило у Београду превазилази све што сте могли да замислите. Звиждуци албанској химни били су само увод у лудо вече", описује италијански извештач.

"Крајем првог полувремена, дрон са заставом "Велике Албаније" са политичком поруком и годином 1912. полетео је над стадионом Партизана и ишао ка терену. Судија Еткинсон прекинуо је меч и српски играч Мијтровић успео је да дохвати заставу и да је баци. Тај гест се није свидео албанским фудбалерима", објашњава "Газета".

Коментари / 0

Оставите коментар