Подвиг младих фудбалера Србије

Млада фудбалска репрезентација Србије изборила је пласман на првенство Европе пошто је вечерас у Кадизу, у реванш утакмици баража, савладала домаћу селекцију Шпаније са 2:1.

Србија 14.10.2014 | 21:01
Подвиг младих фудбалера Србије

Први меч одигран прошлог петка у Јагодини завршен је без голова (0:0).

Данашња утакмица одиграна је на стадиону "Рамон де Каранца" пред око 10.000 гледалаца, а судио је Феликс Цвајер из Немачке.

Изабраници селектора Радована Цхурчића остварили су подвиг, а до успеха против актуелног европског првака дошли су потпуно заслужено.

Премда ослабљени многобројних кадровским проблемима због повреда и изостанка вршњака чланова А националног тима, играли су храбро, организовано и веома мотивисано, па су умели да одоле притиску фаворизованог, веома квалитетног ривала.

Било је право уживање гледати Ћурчићеве пулене. Гранитна одбрана, на челу са голманом Дмитровићем, посао је одрадила готово савршено, акције на средини терена текле су на жељени начин, а истовремено хитрим контранападима стваране су прилике пред противничком мрежом.

Истина, Шпанци су већим делом сусрета имали иницијативу и диктирали темпо, међутим, српски тим је импоновао пре свега колективном, изузетно пожртвованом игром.

Велико изненађење било је на помолу већ након пола сата, када је после Костићевог центаршута дефанзивац Гаја уклизао и захватио лопту, а она погодила Нигеза и ушла у мрежу.

Било је то неочекивано, шокантно вођство гостију, које је потпуно пореметило редове шпанске репрезентације.

До краја меча домаћини су настојали да борбу учине неизвесном, једном су погодили и стативу, а коначно су савладали Дмитровића у другом минуту судијске надокнаде..

Све дилеме, међутим, отколонио је изванредни Костић само минут касније прецизниим ударцем за велики тријумф српског тима и први пораз ове селекције Шпаније у последњих пет година.

Првенство Европе за фудбалере до 21 године биће одржано 2015. у Чешкој.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xxx

15.10.2014 09:08

Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ