Трново: Напад на посматрача избора

Иако у Центру јавне безбједности Источно Сарајева тврде да су избори протекли без проблема и да није било инцидената на терену није све било тако сјајно.

Република Српска 14.10.2014 | 15:48
Трново: Напад на посматрача избора

У Трнову се десио вербални и физички напад на акредитованог посматрача Савеза за промјене. Акредитовани посматрач Савеза за промјене,демобилисани борац 1.категорије и предсједник Удружења пензионера у Трнову, 66-огодишњи Шпиро Симанић нападнут је у изборној ноћи од стране СтефанаИвановића, активисте СНСД-а.

Симанић је 13.октобра, непун сат иза поноћи са бирачког мјеста у основној школи у Трнову кренуо до страначких просторија удаљених 100 метара и на улици се срео са скоро три пута млађим Ивановићем.

,,Пришао ми је,опсовао мајку и рекао шта је педеру мислио су да ће те добити изборе. Након тога ме је ударио главом у чело'', каже Симовић и додаје да је он покушао побјећи јер му није било до тога да се, са уграђена три бајпаса на срцу, туче са скоро три пута млађим човјеком.

Ивановић је наставио ударати Симанића ногама али је овај успио побјећи у страначке просторије и позвати полицију. Полиција је на острашћеног Ивановића послала специјалну јединцу и привела га у Станицу полиције у Трнову.

,,Дошао сам да дам изјаву, а он ме је и у полицији напао.Поново је псовао и рекао ми је да ме чекају још од прошлих избора'', истиче нападнути Симовић који има и медицинску документацију о повредама које му је нанио Ивановић. На наше питање да ли је у моменту напада на њега у близини било полиције Симанић одговара-

,,Никога није било, а ту је морао бити полицијац да обезбјеђује бирачко мјесто.Тај полицајац или није био на радном мјесту или није хтио да ми помогне јер је немогуће да није чуо како ја вриштим и дозивам у помоћ.Шта се десило питајте командира Станице полиције или министра.Они су одговорни за понашање припадника полиције и требало би да штите све грађане без обзира на страначку припадност''.

Напад на Симанића није једини инцидент који се на дан избора десио у Трнову, тврде у СДС-у.Истичу да је Општинска изборна комисија у више наврата буквално растјеривала активисте и функционере СНСД-а са бирачких мјеста јер су,супротно  Изборном закону, бирачима сугерисали за кога ће гласати па чак и пријетили.

,,Стефан Ивановић, активиста СНСД-а и сестрић бившег начелника општине и председника Општинског одбора СНСД,који је напао нашег посматрача Шпиру Симанића, прије тога упао је у страначке просторије и напао наше активисте који су се ту затекли'', каже предсједник Општинског одбора СДС-а Трново Немања Лучић.

Ни након изборне побједе у Трнову активисти СНСД-а се не смирују.Прошлу ноћ су вожњом кроз Трново и села у којима нису добили подршку,пуцајући из ватреног оружја,у најмању руку нарушавали јавни ред и мир.

,,Апелујем на представнике СНСД-а и молим их да смире страсти. Јесу побиједили у Трнову,али синоћња прослава, вожња аутомобилима у колони кроз села у којима нису добили подршку,пуцање из оружја људима испред кућа, могла је завршити трагично'', истиче начелник општине Трново Ненад Мишовић и додаје да је то начин и на који СНСД наставља да застрашује народ.

Начелник општине Трново апелује на полицију и МУП Републике Српске да заштите све грађане Трнова без обзира на страначку припадност.

БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Пакистан

14.10.2014 15:15

Јос мало као у Пакистану. Имају људи подрску у дрзавним структурама па могу да раде ста зеле, ал' неце докле хоце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

14.10.2014 18:18

Није ово први инцидент који је изазвао овај неваспитани балавац, али је по бруталности највећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Милојевиц

14.10.2014 19:03

српска посла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.10.2014 21:00

Ни пола од овога није истина.Цисто преувелицавање. Али ко губи има право да се љути :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађанин Трнова

15.10.2014 08:46

Мој Ненаде, и теби је још мало досао крај и твојој владавини. Ти ниси начелник свих грађана, него само својих симпатизере, што је неприхватљиво!! Показао си своје право лице. Колона СНСД-а за славвље побједе је била пристојна и прошла је у најбољем реду. Немој да дајете лажне информације мој Начелниче, а нисмо боље ни навикли од тебе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивијо Предсједник!!

15.10.2014 08:51

Нисмо знали да је ватромет ватрено орузје хахаха А да се разумијемо, добили смо абсолутно подрску у свим мјестима тако да је ова изјава смијесна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИЛИЈА

15.10.2014 09:37

Послије велике послератне трагедије,овако мало мјесто је дозивјело да један балавац,а уз то и цлан СНСД-а,брутално нападне на човјека који му мозе деда бит!! Брука и срамота! Стидите се владавино Милорада Додика,ето какава вам је част!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

15.10.2014 09:39

Нека полиција мало обиђе село Тошиће и пита људе шта су примјетили ако од ватромета могу остати чауре онда Ок. :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај ненаде

15.10.2014 11:35

Јел ово зајебанција нека,човјека сте ауто заградили,и када вас је молио,понављам молио да да неко изађе и одблокира исто ауто ви сте урадили шта???Ништа и сада сте сви на њега навали.А зна се добро како су Ови за промјене славили на локалним изборима побједу,и боље им је да шуте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

15.10.2014 13:48

Много јак овај децко напао пензионера,,, зао ми је само сто није поменуто да је децко у блиском сродству са целницима СНСД-а и да поменути не бирају средства да додју интереса треба ујак опет да заседне у фотељу и филује фамилију опстинским парама посто млади деликвент није науцио ниста да ради ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трновљак

15.10.2014 21:48

Народе мој ми живимо у једном мјесту треба да сви будемо као браћа да би уопште кренули негдје напријед. А што се тиче ситуација у Трнову она је катастрофална сви они који су мало дограбили власти су се обогатили на нашим леђима купујући станове виле итд. По другим мјестима и отишли из Трнова. Нас ово шака јада што је остало треба да се поубијао и да брате нико никоме не завиди и не смета ни на чему па и ако код нас неко добро нешто уради ми то гледамо да окренемо наопако. Уздај те се у памет па да направимо од овог мјеста угодно мјесто за живот гдје нас неће интересовати ни ко је начелник или председник да живимо од свог рада и да нам буде боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стјепан

16.10.2014 13:06

Изгледа да је господи из СНСД-а мало кривичних пријава, па хоће још. Стефан је кренуо стопама драгог ујака пропалог коцкара и начелника у покушају Горана Вујичића Ћела! Њихов уобичајени начин понашања се своди на бахатост и безобразлук!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.10.2014 14:28

Потписите се именом И презименом када писете овакве коментаре.

ОДГОВОРИТЕ